Valge šokolaadi-toorjuustutort

Jälle on aasta mööda läinud ja sünnipäev tulemas. Tähistasime seda veidi etteruttavalt koos pere ja paari sõbrannaga Tartus isa aias. Sünnipäeva juurde kuulub aga loomulikult üks hea tort. Sellel korral otsustasin põhjatu valge šokolaadi ja toorjuustuga koogi kasuks.

Olen seda Pireti retsepti juba ammu noolimas käinud ja tuleb tunnistada, et see oli tõepoolest ülihea - mõnusalt kreemjas, parajalt hapukas, parajalt magus. Ainuke viga oli, et lahtilõikamisel kippus kook laiali lagunema. Maitse aga kompenseeris selle pisivea sajakordselt. Absoluutselt kõik sööjad olid vaimustuses, nii et kindlasti tuleb seda veel teha.

Natuke muutsin originaalretsepti koguseid, kuna kasutasin suuremat vormi. Lisasin ka veidi suhkrut, kuna mulle tundus, et muidu jääb kook ehk liiga hapu.

Põhi:
600 g toorjuustu
300 g valget küpsetusšokolaadi
3 dl hapukoort
3 muna
1,5 sidruni mahl
0,5 dl suhkrut

Kate:
2 dl hapukoort
2 spl suhkrut

Kaunistamiseks:
100 g valget šokolaadi
Marju või granaatõunaseemneid



Vooderda 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri seinad võiga.

Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta munad õrnalt, seejärel lisa toorjuust, hapukoor, suhkur ja sidrunimahl ning vahusta veel, kuni saad ühtlase segu. Lisa sulatatud šokolaad.


Vala saadud segu vormi ja küpseta 160 kraadi juures umbes üks tund ja 10-15 minutit. Seejärel sega hapukoor suhkruga ja kata sellega kook. Küpseta veel umbes 10 minutit.

Küpsetamise ajaks soovitan koogivormist allapoole lisada veega täidetud ahjupanni, kuhu vormist imbuv vedelik tilkuda saab. Sellisel juhul ei lähe magus vedelik kõrbema ja hiljem on oluliselt vähem kraamimist ja tuba pole kõrbelõhna täis :) Lisaks hoiab selline teguviis koogi pinda pragunemast.

Aseta kook üheks ööks külmkappi ja kaunista järgmisel päeval valge šokolaadi laastude ja marjade või granaatõunaseemnetega.











Comments

Popular Posts