Kitsejuustupirukad karamellistatud sibulaga

Väikesed lehttaignapirukad on ideaalsed suupisted kodustel sünnipäevadel või muudel kodusematel üritustel. Nende valmistamine ei võta palju aega ja jätab külalistele mulje, et oled veidi pingutanud. Lisaks on need muidugi väga maitsvad. Magusad sibulad tasakaalustavad kitsejuustu soolakust. Pirukaid võib teha ka valge- või sinihallitsujuustuga. Inspiratsiooni sain ühe talutoitu edasi müüva veebikaupluse listis saadetud retseptist, kuid kohandasin seda veidi enda järgi.


500 g pärmilehttainast
4 keskmist punast sibulat
2 tl suhkrut
4 tl balsamicot
200 g kitsejuustu või hallitusjuustu
Tükk võid ja natuke õli
Veidi jahu
Tüümiani
Soola ja pipart

Lõika sibul viiludeks. Pane pann tulele, sulata sellel või, lisa natuke õli ja kõige lõpuks sibulad. Prae keskmisel kuumusel 5 minutit – ära kõrbema lase. Lisa suhkur ja balsamico ning prae veel mõned minutid. Lase veidi jahtuda. 

Rulli tainas õhemaks ning lõika sellest ruudud – pane igale ruudule kõigepealt paras ports karamelliseeritud sibulaid, seejärel viil kitse- või hallitusjuustu. 


Keeruta veskist igale tükile natuke soola ning musta pipart peale, lisa näpuotsatäis tüümiani ning küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit või kuni pirukaruudud on kuldsed.

Comments

Popular Posts