Pavlova mustikakreemiga

Sünnipäeva tuleb ikka mitu korda tähistada. Õigel päeval käisid külas mõned sõbrad ja tegin selleks puhuks pavlova torti, mida on väga lihtne valmistada, aga mis on alati elegantne ja maitseb suurepäraselt. Varem olen teinud pavlovat hapuka laimikreemiga, nüüd otsustasin oma sügavkülma varusid vähendada ja eelmisest suvest allesjäänud mustikaid kasutada. Mustikakreem sobis magusa beseega väga hästi, nii et kes pavlova fännid on, siis soovitan seda torti kindlasti proovida. Isegi lapsed, kes muidu suured tordisõbrad pole, sõid seda mitu tükki.


Beseepõhi:
4 munavalget
Natuke soola
200 g suhkrut
2 tl tärklist
1 tl valge veini äädikat

Täidis:
300 g vanilli kohupiimapastat
2 dl vahukoort
Paar peotäit mustikaid

Kaunistamiseks:
Mustikaid

Kuumuta ahi 160 kraadini. Kui kasutad gaasiahju, keera tuli keskmisele tasemele. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista sellele 26 cm läbimõõduga rõngas. Selleks võid abivahendina kasutada lahtikäiva tordivormi põhja.

Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevamapoolseks vahuks. Lisa umbes kolmes jaos suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Seejärel lisa maisitärklis ja veiniäädikas ning sega ettevaatlikult läbi. Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõngale nii, et servad jääksid kõrgemad ja keskele madalam süvend.

Tõsta besee ahju ja alanda kohe kuumust 110 kraadini. Võimalusel kasuta pöördõhku. Gaasiahju puhul keera tuli kõige madalamale astmele. Küpseta 1,5 tundi.

Keera tuli kinni, jäta ahjuuks paokile ja lase Pavloval ahjus jahtuda. See peaks aitama vähendada põhja pragunemist. Libista jahtunud beseepõhi ettevaatlikult suurele tordialusele.

Täidise jaoks vahusta vahukoor ja sega seejärel kohupiimakreemiga. Püreeri mustikad ning sega kreemi hulka. Tõsta kreem beseepõhjal olevale süvendile ning kaunista mustikatega. Serveerida võib kohe.

Comments

Popular Posts