Monday, August 1, 2011

Võis praetud Türgi oad

Türgi oad ehk aedoad on üks põhjusi, miks ma juulikuud ootan. Need kaunad on lisaks heale maitsele ka väga tervislikud, olles näiteks heaks valkude allikaks. Talvel olen kasutanud külmutatud ube ja valmistanud neid teravas tomatikastmes või lisanud erinevatele pastadele. Parimad on Türgi oad siiski suvel värskelt võis praetuna. Väga lihtne roog, aga kuulub minu vaieldamatute suvelemmikute hulka. Ube võib kasutada lisandina kala- või liharoogade juurde, kuid süüa ka lihtsalt niisama. Minule meeldivad need kõige rohkem värskete kartulite ja kukeseenekastmega.


300 g Türgi ube
Võid praadimiseks
Soola ja pipart

Pese oad ja lõika ära kaunte otsad, millega oad varre külge kinnituvad. Vajadusel eemalda kauna liitekohast kiuline osa.

Sulata kuumal pannil või ja lisa oad. Prae keskmisel kuumusel kaane all, kuni oad muutuvad pehmeks. Selleks kulub üldiselt 20-30 minutit. Ube tuleks aeg-ajalt segada. Lisa sool ja prae veel veidi.

Soovi korral võib ube enne praadimist paar-kolm minutit keeta. Sellisel juhul lüheneb veidi praadimisele kuluv aeg. 

Söö soojalt!

No comments:

Post a Comment