Minu esimene Pavlova

Mai on ilus kuu. Puud on hiirekõrvus ja kõik ümberringi on nii heleroheline. Õunapuud ja kastanid õitsevad. Aedadele annavad värvi tulbid ja nartsissid. Mai on meie peres ka sünnipäevade kuu. Nädalavahetusel tegimegi enda ja ema sünnipäevade puhul isa aias väikese peo.

Õunapuuõied (pildi tegi õde)
Tordiks tegin esimest korda elus Pavlovat. Söönud olen ma seda mitu korda, kuna töökaaslastele see väga meeldib. Seega on meil tihtipeale sünnipäevadel või muudel tähtpäevadel just Pavlova laual olnud. Pean tunnistama, et selle tegemine tundus mulle keeruline, kuid tegelikult oli väga lihtne. Samuti pelgasin oma ema gaasiahju, kuna retseptid on kõik mõeldud elektriahjudele ja soovitatakse kasutada pöördõhku. Kartsin, et besee ei jää seest nätske, nagu ideaalsel Pavloval olema peab. Õnneks ei saanud mu hirmud teoks ja elu esimese Pavlova kohta tuli see väga hästi välja. Beseepõhi jäi mõnusalt õhuline, seest vahukommilaadne ja pealt krõbe. Laimi-kohupiimakreem lisas hapukust. Igal juhul kõik sööjad kiitsid ja enamik võttis veel teisegi tüki.

Inspiratsiooni sain nami-nami tordist, kuid kasutasin 8 muna asemel 5 ja kohandasin ka muid koguseid vastavalt sellele. Järgmine kord teeksin isegi 4 munaga ja panengi retsepti siia kirja nende kogustega. Samuti kasutasin 200 grammi kohupiimapasta asemel 300 grammi ja lisasin vahukoore-kohupiimakreemile laimi ja laimikoort.


Beseepõhi:
4 munavalget
Natuke soola
200 g suhkrut
2 tl tärklist
1 tl valge veini äädikat

Täidis:
300 g maitsestamata kohupiimapastat
2 dl 35% vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
4-5 sl suhkrut
 1 laimi koor ja mahl

Kaunistamiseks:
250 g maasikaid, vaarikaid või muid marju
1 õhukesteks viiludeks lõigatud laim


Kuumuta ahi 160 kraadini. Kui kasutad gaasiahju, keera tuli keskmisele tasemele. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja joonista sellele 28 cm läbimõõduga rõngas. Selleks võid abivahendina kasutada lahtikäiva tordivormi põhja.

Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevamapoolseks vahuks. Lisa umbes kolmes jaos suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Seejärel lisa maisitärklis ja veiniäädikas ning sega ettevaatlikult läbi. Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõngale nii, et servad jääksid kõrgemad ja keskele madalam süvend.

Tõsta besee ahju ja alanda kohe kuumust 110 kraadini ja kasuta võimalusel pöördõhku. Gaasiahju puhul keera tuli kõige madalamale astmele. Küpseta 1,5 tundi.

Keera tuli kinni, jäta ahjuuks paokile ja lase Pavloval ahjus jahtuda. Libista jahtunud beseepõhi ettevaatlikult suurele tordialusele.

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja sega seejärel kohupiimakreemiga. Lisa vanillisuhkur. Riivi laimi koor ja pigista sellest mahl. Lisa ka need kreemile. Tõsta kreem jahtunud beseepõhja keskel olevasse süvendisse. Kaunista tort marjade ja laimiviiludega.



Comments

Post a Comment

Popular Posts