Nostalgiahetked - bubert kisselliga

Bubert rabarberikisselliga oli lapsena üks mu lemmikmagustoite. Vanaema tegi seda kevadeti üsna tihti. Sain isa aiast eelmisel nädalavahetusel hunniku rabarbereid ja tegingi täna seda magustoitu. Kuna külmkapis oli ka karp maasikaid, lisasin neidki kissellile. Retseptid on võetud jällegi Toidutarest. Kisselli puhul kohandasin natuke koguseid vähemaks. Mulle endale meeldib vedelam kissell. Kellele meeldib paksem variant, siis tuleks lisada veidi rohkem tärklist. Magustoitu peaks jätkuma neljale.


Bubert
5 dl piima
2 sl mannat
2 muna
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Lase piim keema tõusta, sõrista manna pidevalt segades piima hulka ja keeda keskmisel kuumusel pudruks. Mannapudru puhul on väga oluline pidevalt jälgida, et see põhja ei keeks. Pidev segamine aitab vältida pudruklimpide tekkimist.

Eralda munavalged munakollastest. Vahusta rebud suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa veidi keevat putru, sega ja kalla tagasi keedunõusse. Kuumuta paksenemiseni. Vahusta munavalged ja sega need ettevaatlikult pudru hulka.

Rabarberi-maasikakissell
1 l vett
1,5 dl suhkrut
5-6 rabarberivart
300 g maasikaid
1,5 sl tärklist

Koori ja tükelda rabarberid. Kuumuta vesi ja suhkur potis keemiseni. Keeda tükeldatud rabarbereid ja maasikaid ca 10 minutit, kuni rabarber on pehme. Sega väike kogus külma vett tärklisega ja nirista see pidevalt segades keevasse rabarberi-maasika segusse. Lase korraks keema tõusta ja seejärel tõsta tulelt.

Tõsta kissell ja pubert taldrikutesse jahtuma. Head isu!

Comments

Popular Posts