Apelsiniforell

Paar päeva tagasi tuli mul suur kalaisu, aga päris tavalist ahjuforelli teha ei tahtnud. Siis meenus mulle, et isa tegi oma sünnipäeval forelli koos apelsinidega. Esmapilgul võib see kooslus võõrana tunduda, kuid tegelikult sobib kerge apelsinimaitse punase kala juurde hästi. Kala valmistamine on üldiselt meie peres mehe pärusmaa, aga kuna teda hetkel ei olnud, siis tuligi mul asi enda kätesse võtta. Esimese korra kohta tuli välja küll ja tegelikult on see retsept nii lihtne, et enamik inimesi saaks sellega hakkama. Samuti on läheneva suve peale mõeldes tegemist kerge toiduga. Antud kogustest jätkub olenevalt isust neljale kuni kuuele sööjale.


Kilo forellifileed
Üks apelsin
Sidrunimahla
Natuke toiduõli
Soola ja pipart

Esmalt kuivata kala majapidamispaberiga. Seejärel määri see kokku väikese koguse toiduõliga, pigista peale sidrunimahla ning maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Lõika apelsin paraja paksusega viiludeks. Liiga pakse viile on raske hiljem kala sisse panna. Osa apelsini mahlast pigista kalale.

Aseta filee küpsetuspaberi ja fooliumiga kaetud ahjuplaadile. Fooliumile võid enne puistata meresoola. Lõika kalafileesse ristikiudu taskud ja aseta sinna apelsiniviilud. Soovi korral võib apelsini ka kala peale panna, kuid esimesel juhul annab apelsin kalale rohkem maitset. Jäta kala mõneks tunniks seisma ja maitsestuma. 

Küpseta 200 kraadi juures ca pool tundi. Võimalusel kasuta pöördõhuga ahju, kuid sellisel juhul kasuta 180-kraadist temperatuuri.

Serveeri tomati-kurgisalati ja tartarkastmega. Viimase valmistamiseks lõika marineeritud kurk väikesteks kuubikuteks. Lisa hapukoor ja majonees ning valmis ta ongi.

Comments

Popular Posts