Mojito-juustukook marjakastmega

Sellel aastal otsustasin küll sünnipäeva mitte pidada, kuid üks hea tort käib siiski selle päeva juurde. Reedel käis mu õde külas ja täna astusid ka mõned sõbrad läbi, nii et tordi tegemine oli hea mõte. Üks minu suuri lemmikuid on mojito-juustukook, milles kohtuvad toorjuustu pehmus, laimi hapukus ja piparmündi värskus. Lisaks on plussiks, et seda kooki ei pea küpsetama.


Mõned aastad tagasi käisin seda kooki söömas praeguseks suletud restoranis Vertigo. See kook oli üks peamisi põhjusi, miks ma seda kohta üsna tihti külastasin. Mingil hetkel aga võeti see menüüst ära ja hakkasin otsima retsepti, mille järgi seda kooki ise teha. Ega see väga lihtsalt ei käinudki. Nägin küll mitmeid retsepte, kuid paljudes neist tuli keeta mündist ja laimist siirup. See aga ei tundunud sama, mida Vertigos söönud olin. Lõpuks avastasin kuskilt internetiavarustest retsepti, kus kasutati värskeid piparmündilehti ja laimimahla. Esimest korda seda torti tehes tuli ta minu jaoks liiga kohupiimane ja hapukust oli vähevõitu, mistõttu muutsin retsepti enda maitse järgi. Ja lõpuks sündiski selline kook, millest olin juba pikalt unistanud :) Siia juurde sobib veel suurepäraselt värsketest või külmutatud maasikatest tehtud marjakaste.


Mojito-juustukook:
200 g digestiivküpsiseid
100 g sulatatud võid
2-3 spl vett
2 spl želatiinipulbrit
3 laimi
0,5 dl heledat rummi
1/2 poti jagu piparmündilehti
300 g toorjuustu (näit. Farmi)
300 g kohupiimapastat
2 dl vahukoort
3,5 dl suhkrut

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Lisada võib ka mõned supilusikatäied vett. Nii jääb põhi pehmem ja seda on kergem lõigata. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja. Pane vorm külma.

Riivi kahe laimi koor. Pressi laimidest mahl välja ning paisuta selles želatiin. Haki münt, lisa kohupiim, toorjuust, rumm, suhkur ja laimi koor ning sega ühtlaseks.

Sulata želatiin vesivannil, lase veidi jahtuda ning lisa kogu aeg segades toorjuustukreemile. Vahusta koor ning sega õrnalt täidise hulka. Vala koogipõhjale ning hoia vähemalt 6 tundi või üleöö külmas.

Marjakaste
250 g maasikaid või vaarikaid
3 spl suhkrut
1-2 spl vett

Lõika maasikad väiksemateks tükkideks, vaarikate puhul pole seda vaja teha. Lisa suhkur ja vesi. Vee lisamisel tuleb olla ettevaatlik, kuna liiga palju vett muudab kastme heledaks. Püreesta marjad saumikseriga või blenderis ja valmis ta ongi.

Serveerimisel kaunista torditükk mündilehekesega. Paku kõrvale marjakastet.

Comments

Popular Posts