Vanaema mustikakook

Väljas on juba mõnda aega kõle ja hall sügis ja läheneme hoogsalt aasta pimedamaile ajale. Sel hetkel tundub suvine mustikakook olevat kauge-kauge. Kahjuks ei jõudnud ma seda retsepti aga suvel siia kirja panna ning seda kooki võib küpsetada ka sügavkülma varutud mustikatega. Sellisel juhul tasub marjad lisada taignasse külmutatult ja segada need enne kokku mõne lusikatäie tärklisega, et kook vesiseks ei muutuks. Retsepti sain oma vanaemalt, kes tegi sellise suure plaadikoogi. Retseptis antud kogused ongi mõeldud plaadikoogile. Mina kasutasin väiksemat 27 cm läbimõõduga vormi ja selle jaoks arvutasin endale kogused ümber (lisasin need sulgudesse).

Tegemist on väga mahlase ja maitsva, samas tõeliselt lihtsalt valmiva koogiga. Meie pere suur lemmik!


Mustikakook:
200 g võid (150 g)
3 muna (2 tk)
300 g jahu (225 g)
1,5 tl küpsetuspulbrit (1 tl)
3/4 klaasi piima (pool klaasi)
4 klaasi mustikaid (3 klaasi)
2 sl suhkrut

Vahusta toasoe või
suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. Sega jahu ja küpsetuspulber. Lisa tainale vaheldumisi jahu ja piim.

Määri ahjuvorm võiga, vala tainas pannile ning seejärel tainale vähese suhkruga segatud mustikad.

Küpseta 200 kraadises ahjus 25-30 minutit.


Comments

Popular Posts