Mõnus õuna-kaerapuder

Hommikuti olen endiselt putrude lainel, kuna need täidavad hästi kõhtu ja erinevalt paljude arvamusest on ka väga maitsvad. Ei hakkagi seekord pikka juttu kirjutama, vaid lisan siia veel ühe mõnusa hommikuse ärataja retsepti, mida praegu sügisel hea kodumaiste õuntega valmistada. Kaneeli võib soovi korral lisada või ka lisamata jätta.

Reptsepti leidsin siit ja kuigi originaalis on öeldud, et kogused on mõeldud kahele, siis mina ütleks, et pigem ühele. Kui peres on mitu sööjat, siis saab neid vastavalt suurendada. Kõik muidugi sõltub isust, ehk olen mina lihtsalt suure isuga :) Ja kui lisatud pilte vaadata, siis kes ütleb, et puder peab olema igav, hall ja inetu :)

Õuna-kaerapuder
4-5 supilusikatäit täisterakaerahelbeid kliidega
Vett
Piima
1 riivitud õun
Pisut soola
2 tl mett
Soovi korral 0,5 tl kaneeli
Kõrvitsaseemneid, purustatud pähkleid



Pane kaerahelbed potti ja vala peale vesi, nii et helbed oleksid kaetud. Lase vaiksel tulel keema tõsta, kuni helbed on vee sisse imanud. Seejärel lisa piim ja lase sellel samuti sisse imanduda. Sega putru aeg-ajalt, et see põhja ei kõrbeks. Maitsesta näpuotsatäie soola ja meega. Soovi korral lisa ka veidi kaneeli. Riivi sisse õun ja lase veel mõned minutid kaane all haududa ning maitsetel sisse tõmmata.

Serveerimisel puista pudrule purustatud pähkleid, seemneid, neljaks lõigatud ploome ja vaarikaid ning mustikaid. Marju võib ka vähem olla, kui midagi neist enam saada pole.


Comments

Popular Posts