Õuna-šokolaadimoos

Kõige vanemal tütrel oli eile lasteaias sügislaat ja vanematel paluti sinna midagi müügiks valmistada. Kuna ma käsitöö alal suurem meister just pole, siis otsustasin keeta hoopis moosi. Õuna-šokolaadimoosiga tegin esimest korda tutvust mõned aastad tagasi, kui Solarise keskuses keegi seda degusteerida pakkus. Toona tekkis mul ka mõte seda keeta, kuid mu mälu järgi oli valmistusviis sel ajal erinev, kasutasin kakaod ja võid šokolaadi asemel.


Seda konkreetset moosi aga on väga lihtne valmistada, kõige aeganõudvam osa on ehk õunte tükeldamine. Kasutasin antonovkaid, mis on mõnusalt hapud ja lagunevad hästi moosiks. Tulemuseks oli väga mõnus maius pudrule, röstsaiale või pannkookidele määrimiseks või näiteks lisandiks vanillijäätisele. Vahepeal limpsin seda lusikaga niisama purgist.

Retsept pärineb siit blogist.

Õuna-šokolaadimoos:          

1 kg hapusid õunu
2 dl vett
200 g tumedat šokolaadi
300 g moosisuhkrut

Puhasta, koori ja tükelda õunad. Pane need koos veega potti ja keeda pehmeks. Lisa suhkur ja tükeldatud šokolaad ning keeda veel 10 minutit. Tõsta kuumalt purkidesse.

Comments

Popular Posts