Väikesed pannkoogid maasikavahuga

Eesti suvi algab sellega, kui saab kodumaiseid magusaid maasikaid mekkida. Esmalt sööd neid niisama, siis otsid võimalusi nende kasutamiseks kookides, kreemides. Mõned päevad tagasi tuli mul isu maasika-kohupiimavahu järele. Vahu kõrvale tegin hommikusöögiks väikeseid pannkooke. Väga mõnus kooslus oli :) Sõin ise hea meelega ja lapski vitsutas terve suure taldrikutäie pannukaid sisse.

Täpseid tooraine koguseid ma siia panna ei oska, kõik oleneb sellest, kui palju pannkooke teha soovitakse.


Pannkoogid:
Mune
Keefirit
Suhrkut
Näpuotsatäis soola
Jahu
Võid ja õli praadimiseks

Maasika-kohupiimavaht:
2 dl vahukoort
Maasikaid
Kohupiimapastat
Suhkrut
1 tl vanillisuhkrut


Klopi munad lahti ja sega juurde keefir. Lisa veidi soola ja maitse järgi suhkrut. Seejärel hakka pidevalt segades jahu lisama, kuni tainas on vedelama hapukoore sarnase konsistentsiga. Pane tainas vähemalt 30 minutiks külma.

Samal ajal valmista maasika-kohupiimavaht. Selleks suru maasikad koos suhkruga lusikaga puruks. Lisa kohupiimapasta, vanillisuhkur ja vahukoor. Mikserda, kuni saad ühtlase paksema segu.

Aja pannil õli ja killuke võid kuumaks ning prae selles väiksed pannkooke, kuni need on kuldpruunid.

Serveeri kohupiimavahu ja tervete maasikatega.



Comments

Popular Posts