Norra küpsisetort suvemarjadega

Oleme Tartus õe juures külas ja muidugi tuli meil idee teha mõnda mõnusat marjakooki. Õde oli endale hiljuti soetanud Pille Endeni ja Lia Virkuse sulest ilmunud kokaraamatu "Võrratud koogid", kus üks küpsetis on ahvatevam kui teine. Kahtlesime mitme koogi vahel, aga lõpuks valisime doominoküpsistest, toorjuustust, pudingust ja marjadest koosneva maiuse. Valmistamine oli imelihtne ja   välja tuli väga maitsev ning üsna rammus kook. Marju võib lisada rohkelt, sest need annavad tordile mõnusat hapukust.


Järgmisena võtame ette mõne muu retsepti, kuna suvi on oma värskete marjadega selleks suurepärane aeg. Õige veidi muutsime originaalretsepti koguseid.

Põhi:
3 pakki doominoküpsiseid
100 g võid
3 sl vett

Täidis:
400 g toorjuustu
4 dl vahukoort
3 tl vanillisuhkrut
4 tl suhkrut
250 g kakaopudingut
Maasikaid ja mustikaid

Kaunistamiseks:
Marju (maasikaid, mustikaid, vaarikaid)


Purusta kolmveerand küpsistest ja sega sulatatud võiga. Lisa vesi ning sega ühtlaseks massiks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 cm koogivormi põhjale ja aseta külma.

Täidise jaoks vahusta koor suhkrutega. Sega kolmveerand koorest toasooja toorjuustuga. Lõika osa maasikaid neljaks ning aseta külmast võetud küpsisepõhjale. Määri peale toorjuustusegu ning puista mustikatega üle. Seejärel määri peale kakaopuding ja viimasena ülejäänud vahukoor.

Pudista peale ülejäänud küpsised ning aseta tort ööks külmkappi tõmbama. Enne serveerimist kaunista värskete marjadega.



Comments

Popular Posts