Lihtne maasikatort

Kodumaiste maasikate aeg on küll selleks aastaks ümber saamas, aga postitan siia sellegipoolest ühe väga lihtsa ja maitsva maasikatordi retsepti - niiöelda maasikaaja lõpetuseks. Tegelikult tegin ise seda torti juba mitu nädalat tagasi, aga pole olnud aega blogi kirjutamiseks. Suvi on ju :)

Retsept pärineb aastatetagusest ajast, kui ma veel väga keerulisi toite valmistada ei osanud. Minu vanaema tegi maasikatest ja hapukoorest magustoitu ning sellest sai tordi vahele kreem. Peale panin vahukoort ja maasikaid ning nii see tort valmis saigi. Nüüd tuletasin selle kunagise suvelemmiku jälle meelde.

Biskviitpõhi:
4 muna
4 sl suhkrut
4 sl jahu
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Vormi vooderdamiseks rasvainet ja riivsaia

Kreem:
300 g hapukoort
300 g maasikaid
2 sl suhkrut

Kaunistamiseks:
2 dl vahukoort
2 tl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Maasikaid


Biskviitpõhja valmistamiseks vahusta esmalt munad suhkrutega tugevaks heledaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa seejärel munavahule. Sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks.

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvaine ja riivsaiaga. Vala tainas vormi ja küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit vastavalt oma ahju eripärale. Jahuta.

Kreemi jaoks vajuta esmalt maasikad koos suhkruga väiksemateks tükkideks. Lisa hapukoor ja sega. Lõika jahtunud koogipõhi pooleks. Määri osa kreemist kahe poole vahele ja teine osa tordi peale.

Vahusta koor suhkrutega ning määri tordile. Kaunista maasikatega. Jäta vähemalt paariks tunniks kuni ööpäevaks külmkappi seisma. Mida kauem tort niiöelda tõmmanud on, seda parem ja mahlasem see on :)








Comments

Popular Posts