Pulma-aastapäev Grand Holm Marinas


Sellel aastal oli meie neljas pulma-aastapäev ja otsustasime seda tähistada Haapsalus - linnas, kus toimus abielu registreerimine. Jalutasime veidi niisama ringi, imetlesime taaskord lossivaremeid ja kaunist rannapromenaadi ning läksime seejärel sööma jahisadamas asuvasse Grand Holm Marina restorani. Viimase terrassilt avaneb ilus vaade Haapsalu jahisadamale ja seal ankrus olevatele erineva suurusega meresõidukitele. Mereäärsele restoranile kohaselt on menüüs suur rõhk kalatoitudel ja mereandidel. Samas leiab midagi meelepärast endale ka inimene, kes kala ei söö.

Meie valisime sel korral eelroogadeks grillitud kammkarbid vürtsika tomatisalati ja chorizoga ning vitello tonato ehk veisefilee lõigud tuunikala-parmesani kastmes. Mõlemad eelroad olid oma hinda väärt. Kammkarbid olid ideaalselt grillitud, koriandriga maitsestatud tomatisalat meenutas meile Mehhiko reisi ja sobis kammkarpide kõrvale suurepäraselt. Chorizo andis omapärast vürtsikust. Vitello tonato oli mahe ja serveeritud korraliku hulga rohelise salatiga. Tuunikala-parmesani kaste oli samuti väga mõnus.


Pearoaks valisin mina koha kartulipüree lobsterikastmega ja abikaasa huntahvena röstitud kartulitega. Minu kala oleks ehk vajanud veidi rohkem soola-pipart, kuigi küpsetusaste oli sellel jälle ideaalne. Kartulipüree ja kaste olid selle eest väga hästi maitsestatud ja koos kalaga moodustasid nad harmoonilise koosluse. Abikaasa huntahven oli maitsekam kui minu koha. Ehk mängib siin rolli ka kala enda loomulik maitse.


Magustoidu võtsime jällegi kahepeale ja selleks valisime karamelli-toorjuustukoogi apelsinijäätisega. See viis tõesti keele alla ja nägi lisaks väga efektne välja. Krõbe šokolaadiküpsistest põhi, millel kihiti kreemjas šokolaadi- ja karamellitoorjuust. Kook oli täpselt parajalt magus ja apelsinijäätis andis desserdile huvitava lisanüansi. Samuti polnud see liiga rammus ning värsked maasikad andsid magustoidule juurde hapukust. Super!


Toidu kõrvale proovisin ka paari huvitavat kokteili, mis edaspidi võivad minu uuteks suvelemmikuteks saada. Esiteks jõin vahuveini vaarikatega, mis oli elegantne ja peene maitsega. Teiseks kokteiliks oli virsiku bellini, mis oli samuti väga värskendav ja mõnus; kergelt magus, aga mitte lääge.

Magustoidu kõrvale saime nautida aga maitsvat kohvi, mille valmistas Eesti parim barista Paap Pihelgas. Nii et kes Haapsallu satub, siis külastage kindlasti Grand Holmi - saate ilusa vaate taustal head toitu nautida.




Comments

Popular Posts