Sparglid härjasilmaga

Spargel on aedvili, mille kohta ma olin palju kiidusõnu kuulnud, aga mida mul endal seni polnud õnnestunud värskel kujul süüa. Seekord sain jaole ja noppisime isa aiast mõned sparglivarred, millest emale sünnipäeva puhul hõrgu lõunaoote valmistasin.

Oli tõesti väga maitsev, meenutas mu suviseid lemmikuid Türgi ube. Valmistamine midagi keerulist ei olnud, kõige tähtsam on spargleid mitte üle kuumutada. Lisandiks valisin härjasilmad, kuna lugesin internetist, et spargel sobib ideaalselt munaga. Sellest kogusest sai kerge lõunaoote kolm inimest.


12 sparglivart
3 muna
Võid praadimiseks
Väike sorts sidrunimahla
Soola ja pipart
Laabijuustu peale puistamiseks


Kuumuta pannil või ning prae selles sparglit 5 minutit. Praadimise ajal lisa sorts sidrunimahla ja maitsesta soolaga.

Samal ajal prae teisel pannil muna ühelt poolt, nii et munakollane jääb vedelaks. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveerimisel lõika peale veidi laabijuustu ja valmis ta ongi. Head nautimist!



Comments

Popular Posts