Pasta kitsejuustu ja tomatikastmega

Käisime koos sõbrannaga mõned päevad tagasi Tallinnas Rotermanni kvartalis asuvas põnevas juustupoes, kus müüakse erinevaid Hollandi gurmee- kui ka Eesti talujuuste. Tegemist on väga mõnusa poekesega. Omanik on ise kohapeal ja valmis erinevaid juuste tutvustama. Lisaks saab kaupa enne ostmist ka maitsta.  Kes soovib teha veini- ja juustuõhtut, siis on see pood kindlasti väärt külastamist. Internetis on neil ka koduleht, kus saab sortimendiga tutvuda.

Mina tulin sealt koju põneva maitsega nõgesejuustu ja maheda kitsejuustuga. Lisaks sain kohapeal proovida seitse aastat laagerdanud soolatükkidega juustu, mingit pehmemat Emmentali tüüpi juustu ja küüslaugujuustu. Kõik olid väga maitsvad ja suure tõenäosusega külastan lähiajal seda poodi uuesti. Nõgesejuustu sõime niisama ära, aga kitsejuustuga otsustasin teha ühe mõnusa pastaroa. Kogused on mõeldud 4-6 sööjale.


300 g linguine pastat
100 g tugevamat kitsejuustu
500 g tomatipastat
1 paprika
1 sibul
1 küüslauguküüs
3 sl päikesekuivatatud tomateid (tükeldatud)
Väike sorts hapukoort ja piima
Paar peotäit värsket basiilikut
Soola
Tšillihelbeid
2 tl suhkrut

Kastme valmistamiseks prae esmalt pannil tükeldatud sibul, kuni see muutub klaasjaks. Seejärel lisa tükeldatud paprika, küüslauk ja päiksekuivatatud tomatid. Lase mõned minutid haududa ja lisa tomatipasta. Hauta umbes 5 minutit ning sega juurde hapukoor ja piim. Viimane mahendab natuke tomatipasta hapukust. Maitsesta soola, vähese tšilli ja suhkruga. Kõige viimasena lisa juurde hakitud värske basiilik.

Keeda pasta soolaga maitsestatud veega ja sega pärast kurnamist kastme hulka. Serveerimisel murenda pasta peale kitsejuust. Head nautimist!



Comments

Popular Posts