Rabarberi-ingveri toorjuustutort

Mõned päevad tagasi sai meie tibu kolmekuuseks ja muidugi oli see hea põhjus jällegi üht kooki katsetada. Olen juba ammu käinud "Ise tehtud. Hästi tehtud" blogis seda retsepti noolimas ja nüüd sai see lõpuks teoks tehtud.

Tulemus oli tõesti ülimaitsev. Võiks isegi öelda, et tegemist on seni parima küpsetatud toorjuustutordiga, mida teinud olen. Täidis tuli just selline parajalt kreemjas, magus ja hapu olid ideaalses tasakaalus ning ingver lisas koogile omapärase nüansi. Seega julgen seda torti rabarberi valmimise ajal väga soojalt soovitada.

Natuke muutsin võrreldes originaalkoogiga toorainete koguseid. Toorjuustu, mune ja rabarberit panin veidi vähem ning kasutasin maitsestamata kohupiimapastat ja selle võrra veidi rohkem suhkrut. Digestivküpsiste asemel kasutasin Kalevi klassikalisi küpsiseid.


Põhi:
1 pakk Kalevi klassikalisi küpsiseid
50 g võid
1 tl jahvatatud ingverit (võib ka ilma)
3 sl vett

Täidis:
0,4 kg rabarberit
3,5 dl suhkrut
Pöidlasuurune jupp ingverit
350 g toorjuustu
400 g kohupiimapastat
3 muna
2 spl tärklist
1 tl vanillisuhkrut

Kate:
100 g hapukoort
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Maasikaid kaunistamiseks

 
Põhja jaoks purusta küpsised ning sega sulavõi, paari supilusikatäie vee ja jahvatatud ingveriga. Suru küpsisepuru 20 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja pane mõneks ajaks külma.

Täidise jaoks lõika rabarber tükkideks, koori ja riivi ingver ning keeda koos 2,5 dl suhkruga umbes 15 minutit. Jahuta segu.

Vahusta toorjuust koos kohupiima ning 1 dl suhkru ja 1 tl vanillisuhkruga. Lisa ükshaaval munad, rabarberi-ingveri moos ning sõelu hulka tärklis. Jälgi, et tärklis tükki ei jääks. Vala põhjale ning küpseta ahjus 175 kraadi juures vähemalt tund kuni 1 tund ja 20 minutit.

Katte jaoks sega hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning määri see koogile. Pane veel 5-7 minutiks ahju, et kate taheneks. Lase koogil üleöö külmas seista ja kaunista maasikatega.


Comments

Popular Posts