Lasanje Anni Arro moodi

See lasanje on meie pere lemmik, kuna meile kummalegi ei meeldi bešamellkaste. Anni Arro lasanje on tehtud ilma selleta. Rosmariiniga oleksin valmistamisel ettevaatlik, et seda liiga palju ei saaks. Tegemist on tugevamaitselise ürdiga, mis ei pruugi kõigile maitseda. Kahekesi jätkub neist kogustest mitmeks päevaks. Retsept pärineb sarjast "100 rooga".


5 lasanjeplaati
400 g veise- või segahakkliha
1 sibul
2 küünt küüslauku
Veidi rosmariini
Suts valget veini
400 g purustatud tomateid
Soola ja pipart
1 sl kuivatatud pune ehk oreganot
150 g riivjuustu
125 g mozzarellat
Värsket basiilikut

Haki sibul, küüslauk ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab juba vaikselt aurustuma, lisa suts valget veini ja prae veel minutike. Lisa rosmariin, purustatud tomatid ja hauta umbes 10–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja punega.

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti, siis kiht hakklihasegu, õhuke kiht riivjuustu, värskeid basiilikulehti ja tükeldatud mozzarella’t. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks jääb hakklihasegu, basiilik, riivitud juust ja mozzarella. Pista vorm ahju ja küpseta  umbes 30 minutit.

Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda. Head isu!

Comments

Popular Posts