Kitsejuustusalat suhkrustatud pirnide ja granaatõunaseemnetega

Kitsejuust on üks mu suuri lemmikuid. See sobib hästi nii küpsetistesse, risottosse kui ka salatisse. Parim on kitsejuust kombineerituna mõne magusamaitselise viljaga. Siit tulebki üks salat, kus on segatud kitsejuustu omapärane soolakas maitse pirnide magususe ja granaatõunaseemnete hapukusega. Retsept on omalooming. Suhkrustatud pirnide idee pärineb ühest Angelica Udekülli talvise salati retseptist, mida kavatsen kindlasti ka sellel talvel teha ja siin sellest kirjutada. Kogustest jätkub kahele.


100 g koorikuga kitsejuustu
2 saiaviilu
1 pott jääsalatit
Poole granaatõuna seemned
2 sl tükeldatud päiksekuivatatud tomateid
1 pirn
Võid
2 tl suhkrut
Poole sidruni mahl

Kaste:
Extra virgin oliiviõli
Poole sidruni mahl
1 tl mett
Soola ja pipart

Esmalt tee valmis kaste. Selleks sega omavahel oliiviõli, poole sidruni mahl ja mesi. Maitsesta soola ja pipraga. Pane mõneks ajaks külmkappi, et maitsed seguneksid.

Seejärel valmista pirnid. Selleks sulata pannil või. Lisa suhkur ja tükeldatud pirnid, pigista peale poole sidruni mahl ning kuumuta umbes 10 minutit.

Pese salatilehed ja aseta nõrguma. Eemalda granaatõunast seemned. Määri saiaviilud oliiviõli ja meega. Aseta peale kitsejuust ja lõika saiaviilud selle kuju järgi sobivaks. Küpseta 200-kraadises ahjus 5-10 minutit.

Aseta salatilehed taldrikutele. Pane peale päikesekuivatatud tomatid ja pirnid. Seejärel pange salatipõhjale sai ja kitsejuust. Niristage peale kaste ja puistake üle granaatõunaseemnetega. Head nautimist!

Comments

Popular Posts