Gurmeemeistriteos - restroran Ö

1.-7. novembrini toimub Tallinna restoranide nädal, mille raames erinevad tipp-restoranid pakuvad lõuna- ja õhtusööki tavalisest oluliselt soodsama hinnaga. Kahekäiguline lõuna maksab 10 ja kolmekäiguline õhtusöök 20 eurot. Loodan, et üritus ei jää ühekordseks, vaid seda hakatakse korraldama igal aastal nagu mitmel pool mujal maailmas. Tegemist on väga hea võimalusega nautida peenete restoranide toite ja atmosfääri ka inimestel, kellele see ehk tavahindade juures üle jõu käiks.

Peab tunnistama, et broneeringu saamine oli üsna keeruline, kuna parimad kohad olid kõik väga kiiresti välja müüdud. Siiski õnnestus mul saada broneering lõunasöögile restoranis Ö ja sinna me eile oma sammud seadsimegi. Toit oli fantastiline, nagu ka eeldada võis, ning julgen seda teistelegi soovitada. Lisaks kuuluvad selles restoranis hinna sisse ka väikesed lisaüllatused.

Esmalt toodigi lauda peakoka tervitus, milleks oli valge kala suupiste siiamarja ja fenkolivahuga, kõrvale soe peedikonsomee. Seejärel pakuti kohapeal küpsetatud musta leiba pohladega ja saia kreeka pähklitega. Serveeringu tegi eriti huvitavaks jogurtiga segatud maitsevõi, mis oli asetatud mustale kivile. Kõik maitses suurepäraselt.


Pearoaks oli küülikufilee pirni-küülikustruudli ja kevadkogritsa kastmega. Lisaks olid taldrikul veel röstitud tomatid, sibul ja küüliku neerud. Liha oli mõnusalt pehme, struudel hõrk. Kogritsakaste oli minu jaoks esmakordne kogemus ja meeldis väga. Õige natuke meenutas see ehk kukeseeni. Ainuke, mis mulle ja abikaasale väga sügavat muljet ei jätnud, olid neerud. Võib-olla oli nende maitse liiga võõras.


Magustoiduks pakuti mustika-juustukooki vaniljejäätise ja õunavahuga. Jällegi oli tegemist tõelise maitseelamusega alates koogist endast, ise valmistatud vaniljejäätisest ja lõpetades õunavahuga. Viimane oli nii õhuline, et lausa sulas suus.


Koos arvega toodi kõige lõpetuseks lauda trühvlikommid, mis olid samuti suussulavad. Seega, kui teil on tulemas näiteks mõni oluline tähtpäev, on Ö kindlasti koht, mida selleks puhuks soovitada võib!

Comments

Popular Posts