Jõulune toorjuustu-marmorkook

Eelmise aasta detsembris oli peamiselt itaalia toitu pakkuva restoran Vapiano uudismenüüs piparkoogipõhjal toorjuustu-marmorkook, mis maitses taevalikult. Kahjuks ei ole ma kuskilt millegi sarnase retsepti leidnud ja seetõttu üritasin ise tuletada, millest see kook koosneda võis. Päris sama tulemust ma ei saavutanud, kuid kook tuli siiski hea. Baasretseptiks võtsin nami-nami Manhattani toorjuustukoogi, mida siis vastavalt muutsin. Järgmisel korral kasutaksin aga poole rohkem toorjuustu ja selle võrra suurendaksin ka muid katte koguseid. Sellisel juhul tuleks pikendada ka küpsetamisaega.


Põhi:
150 g piparkooke
75 g võid
2 sl vett

Täidis:
400 g Philadelphia täisrasvast toorjuustu
1 dl suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 apelsini riivitud koor
2 sl kakaopulbrit

Tõsta munad ja toorjuust toatemperatuurile soojenema.

Purusta piparkoogid ja sega need sulatatud võiga. Lisa juurde 2 sl vett. Vee lisamine muudab koogi põhja pehmemaks ja seda on pärast lihtsam lõigata. Suru piparkoogipuru 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja pane külmkappi.

Täidise valmistamiseks vahusta esmalt toasoojad munad kergelt suhkru ja vanillisuhkruga. Seejärel lisa toasoe toorjuust ja vahusta mikseriga, kuni segu muutub ühtlaseks. Seejärel lisa riivitud apelsinikoor. Sega poole täidise hulka kakaopulber.

Vala esmalt hele täidis piparkoogipõhjale, seejärel lisa tume täidis ja sega veidi. Küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Serveeri granaatõunaseemnete või mingite hapukate marjadega.

Comments

  1. Maria, mina tegin küpsetamata varianti piparkoogi-toorjuustukoogist, koostisained olid sarnased, täidisest jäi välja muna ja lisandus vahukoor (arvestusega 2 200gr pakk vahukoort 1 500 gr topsi Farmi maitsestamata toorjuustu kohta.
    Piparkookidena kasutasin ära pikarkoogitegemisel üle jäänud tainajääke (et mitte muuta tainast korduva jahu ja rullimisega käkiks), mille küpsetasin ühe plaadi peal koogi jaoks korraga ära. Vee asemel panin võiga segatud piparkoogikihile vahele värskelt püreeritud jõhvikatoormoosi ja täidise sisse ning kaunistuseks panin ka terveid jõhvikamarju, peale riivisin šokolaadi. Lapsed olid rahul, suured ka :)

    ReplyDelete
  2. 1 pakk vahukoort ikka, mitte 2

    ReplyDelete
  3. Tundub huvitav :) Peaks ka proovima sinu varianti. Kas kasutasid toorjuustutäidises želatiini ka?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts