Skip to main content

Šokolaadifondant

Lihtsuses peitub võlu! See Prantsuse köögist pärit magustoit on oma lihtsuses lausa geniaalne. Ma ei tea ühtegi inimest, kes seda ei armastaks. Isegi mitte kõige suuremad magusasõbrad on sellest vaimustuses. Samas peaks igaüks selle valmistamisega hakkama saama.

Kõige keerulisem ehk ongi saavutada tulemus, et koogikese pind jääks pealt krõbe ja sisemus parajalt vedel. Selleks tuleb küpsetamise aega väga täpselt jälgida ja oma ahju tunda. Nagu juuresolevalt pildilt näha, küpseski fondant mul seekord veidi üle.

Inspiratsiooni sain sellest Angeelika Kangi retseptist, kuid vähendasin suhkru kogust ja jätsin seekord ära kirsid. Olen ükskord varem sama kooki ka kirssidega teinud, aga kuna neid täna ei olnud, serveerisin kõrvale hoopis vaarikaid.

 
Antud kogused on mõeldud neljale sööjale.

100 g mõrušokolaadi
100 g võid
2 muna
1 sl jahu
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Serveerimiseks vanillijäätist ja marju (vaarikad, kirsid)

Sulata paksupõhjalises kastrulis tükeldatud šokolaad ja või. Sega ühtlaseks, tõsta tulelt ja jahuta. Lisa hulka munad, jahu, suhkur ja vanill­suhkur. Sega ühtlaseks ja vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud metallist või võitatud silikoonist muffinivormi. Küpseta 200 kraadi juures 10-12 minutit. Serveeri soojalt vanillijäätise ja marjadega.

Comments

Popular Posts