Lahtine tuunikalapirukas

Sain hakkama järjekordse Prantsuse köögist pärit quiche´i ehk lahtise pirukaga, mida julgen teistelegi soovitada. Eriti neile, kellele meeldib tuunikala, sibula ja tomati kooslus. Pirukas valmis kahe retsepti koosmõjul. Üks neist on see, millest siinsamas blogis mõned nädalad tagasi kirjutasin, teine on pärit Toidutarest. Seekord kasutasin tainas ainult kaerajahu ja jätsin nisujahu üldse välja. Tulemus meeldis mulle isegi rohkem kui osaliselt nisujahuga tehtud põhi. Pirukat võib serveerida nii hommiku-, lõuna- kui õhtusöögina. Mina pakun tavaliselt piruka kõrvale värsket rohelist salatit koos kirsstomatite, oliiviõli ja balsamico-kreemiga.


Põhi:
2,5 dl kaerajahu
75 g võid
100 g kohupiima

Kate:
1 sibul
Õli praadimiseks
Basiilikut ja pune (oregano)
1 tuunikalakonserv vees
150 g riivjuustu
2 muna
2 dl hapukoort
Kirsstomateid
Soola ja pipart

Näpi jahu, või ja kohupiim ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas eelnevalt rasvainega määritud 20 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja servadele. Torka kahvliga pirukapõhjale väikesed augud.

Lõika sibul poolratasteks ja prae õlis klaasjaks. Seejärel laota sibul tainale ja puista üle basiilikuga. Jaga peale nõrutatud kalakonserv ning riputa üle riivitud juustuga.

Klopi lahti munad, sega hulka hapukoor ning vala pirukale. Viimaks lao peale poolitatud kirsstomatid, puista üle soola-pipra ja soovi korral ka punega.

Küpseta ahjus 200° juures ca 30 minutit.

Comments

Popular Posts