Singi-õunapirukas

Kuna kodus on endiselt veel alles õunu, mida pole jõudnud ära süüa ega koogiks küpsetada, otsustasin seekord teha õuntest hoopis midagi soolast. Idee sain ühest septembrikuu Naistelehest, kust paistis huvitav retsept - singi-õunapirukas. Natuke muutsin koguseid ja asendasin osa nisujahust kaerajahuga. Kohupiim lisab lahtistes soolastes pirukates tainale pehmust. Originaalretseptis oli kasutatud Provancale`i ürdisegu, kuid kuna seda kodus polnud, panin pirukasse pitsamaitseainet. Tulemus oli väga maitsev, nii et soovitan järgi proovida.


Põhi:
1 dl nisujahu
1,5 dl kaerajahu
75 g võid
100 g kohupiima

Kate:
2 keskmist õuna
200 g taist sinki
2 kanamuna
3 dl hapukoort
0,5 dl soola
1 tl pitsamaitseainet
150 g riivitud juustu

Näpi jahu, või ja kohupiim ühtlaseks tainaks. Vajuta tainas eelnevalt rasvainega määritud koogivormi põhja ja äärtele. Vajuta kahvliga tainasse väikesed augud. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.

Samal ajal pese ja tükelda õunad ning lõika sink väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel munad, hapukoor, sool, pitsamaitseaine ja juust.

Jaga õuna- ja singitükid ühtlase kihina pirukatainale. Kalla peale muna-kooresegu ning küpseta ahjus 35-40 minutit või kuni koore-munasegu on hüübinud. Serveeri koos toorsalatiga.

Comments

Popular Posts