Pico de gallo ehk mehhikopärane tomatisalat

Pico de gallo on Mehhikos väga levinud ning seda serveeritakse nii suupistena maisikrõpsudega kui lisandina liharoogade kõrval ja tortillade vahel. Tegemist on lihtsa, kergelt terava ja väga maitsva salatiga. Kõige olulisem komponent on küpsed tomatid, lisaks veel valge sibul, tšilli, laimi mahl ja koriander. Viimane annab roale iseloomuliku maitse.

Lühidalt mainisin pico de gallot (teise nimega salsa frescat) ka oma mehhiko-teemalises postituses. Juba reisil mõtlesime, et tahaks seda kodus järgi teha. Nüüd, kui kapp uputab vanaema kasvuhoonest korjatud magusatest tomatitest, on selleks just õige aeg. Kui mõtlete, mida huvitavat tomatitest valmistada ja tulemas on külalised, siis on see salat suurepärane lahendus. Valmistada tuleks pico de gallo vähemalt paar-kolm tundi enne sööma hakkamist, et maitsed jõuaksid ühtlustuda. Olen kuulnud, et Mehhikos tehakse see tihti valmis isegi eelmisel päeval või kaks päeva varem.


5-6 keskmise suurusega tomatit
1 valge sibul
1 laimi mahl
Vastavalt maitsele tšillit
Koriandrit
Soola ja pipart

Koori tomatid. Selleks tõmba esmalt noaga tomati keskele rist ja aseta need korraks kuuma ja seejärel külma vette. Nii "ehmatad" koore lahti ja see on lihtsalt eemaldatav.

Haki tomatid ja sibulad võimalikult väikesteks tükkideks. Lisa tšilli, koriander ja laimimahl. Viimasena maitsesta soola ja pipraga. Tšilli ja koriandri kogust tuleks valmistajal ise reguleerida, vastavalt oma vürtsikate toitude taluvusele.

Aseta mõneks tunniks külmkappi maitsestuma. Serveeri naturaalsete maisikrõpsudega.

Comments

Popular Posts