Roosamanna

Mannavaht on jällegi üks mu lapsepõlve kindlaid lemmikuid. Kõige rohkem meeldis mulle mannavaht, mis oli tehtud jõhvikate või punaste sõstardega ehk roosamanna. Keetsin paar nädalat tagasi punasesõstra mahla ja täna tekkiski mõte sellest mannavahtu valmistada. Kombineerisin omavahel kaks retsepti - ühest võtsin kogused ja teisest vahukoore ning vanillisuhkru lisamise idee. Viimased muudavad vahu meeldivalt mahedaks ja annavad huvitava maitsenüansi. Retseptid pärinevad sarjast "100 rooga". Antud kogusest jagub neljale.

2,5 dl punasesõstra mahla
3 dl vett
0,5 dl suhkrut
0,75 dl mannat
2 tl vanillisuhkrut
1 dl vahukoort

Kuumuta mahl, vesi ja suhkur keemiseni. Nõrista keevasse vedelikku pidevalt segades manna. Keeda umbes 5 minutit või kuni segu muutub paksemaks. Jahuta saadud puder maha ja vahusta seejärel miksriga. Sega juurde vanillisuhkruga vahustatud koor. Naudi külma piimaga.



Comments

Popular Posts