Värske salat tiigerkrevettide ja maasikatega

Kuumal suvel on värsked salatid tõeline hitt. Enamasti segan salatid kokku asjadest, mis mulle parajasti tunduvad omavahel kokku sobivat. See salat tuli nii hea, et väärib ka teistega jagamist. Kuna maasikate aeg hakkab vaikselt ümber saama, võib salati teha ka ilma nendeta. Antud kogustest jagub kahele.


Krevetid
10 tiigerkrevetti
2-3 küünt küüslauku
Võid praadimiseks
Soola ja pipart
Kuivatatud tšillit (nt Chili explosion maitseaine)
1 laimi- või sidruni mahl

Salat:
Erinevaid rohelisi salateid
4 suuremat maasikat
6 kirsstomatit
Mõned tükid melonit, viinamarju või apelsini
Parmesani juustu

Kaste:
Balsamico kreemi
Oliiviõli
Pool tl mett
Soola ja pipart


Kastme jaoks sega omavahel oliiviõli, balsamico äädikas, mesi, sool ja pipar. Sega, kuni kaste muutub ühtlaseks. Pane mõneks ajaks külmkappi seisma.

Pese salatilehed, kirsstomatid, maasikad ja puuviljad. Lõika parajateks tükkideks ja aseta taldrikule.

Prae kuumal pannil sulatatud võis esmalt ca 1 minut küüslauku. Seejärel pane pannile krevetid ja prae neid kummaltki poolt mõned minutid. Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud tšillipipraga. Lõpuks pigista peale laimi- või sidrunimahl.

Aseta krevetid salatile, vala üle kastmega ja puista peale riivitud parmesani. Head isu!

Comments

Popular Posts