Leib Resto ja Aed

Blogis on tükk aega vaikus olnud. Palavad suveilmad ei soodusta just pliidi ees askeldamist ja seega pole mul olnud midagi uut ja huvitavat kokandusvallas jagada. Pealegi on suvel nii palju muud tegemist. Kuna aga eile käisime abikaasaga söömas sellises toredas kohas nagu Leib Resto ja Aed, siis mõtlesin, et miks mitte seda kogemust jagada. Nimelt tähistasime eile oma pulma-aastapäeva ja saime sealt tõeliselt positiivse elamuse.

Restoran ise asub vanalinna müüride vahel Uue tänava lõpus ja on avatud olnud kõigest kuu aega. Ometi on juba tegemist nii populaarse kohaga, et kindlam on sinna laud ette broneerida. Ilusa ilma korral on lauad kaetud armsasse aeda. Hinnatase on vanalinna ja toitude kvaliteedi kohta väga mõistlik. Teenindus on sõbralik ja vahetu. Üks omanikest tunnustatud sommeljee Kristjan Peäske rääkis ka, et nad tahavad menüüd pidevalt uuendada vastavalt hooajale ja turul saada olevale värskele kodumaisele kraamile. Nii et minu hinnangul on täidetud kõik heale restoranile vajalikud kriteeriumid.

Aed

Nüüd siis aga toitudest. Eelroogadeks valisime mõlemad salatid - mina kitsejuustusalati ja mees veiselihasalati. Minu salatis oli kitsejuust segatud kohupiimaga, nii et tulemuseks oli mõnus kreem. Lisaks rohelisele rikastasid salatit punapeet, grillitud fenkoli ehk apteegitill, mustad sõstrad ja pähklikaste. Viimased kaks andsid salatile eriti huvitava nüansi. Olen suur kitsejuustufänn ja mingi magusa lisandiga on see parim. Küll ei olnud ma varem proovinud seda peediga ja peab ütlema, et ka see kooslus toimis suurepäraselt. Mehe veiselihasalat oli samuti uudne ja huvitav. Nimelt oli sinna lisatud riivleiba, mille maitset oli salatis hästi tunda ja mis sinna väga hästi sobis. Lisaks veel hapukurk, kirsstomatid ja õli-hapukoorekaste.

Kitsejuustusalat

Põhiroaks valisin punasibula tarti, mille kohta ei jagu jällegi piisavalt kiidusõnu. Tegelikult poleks ma ise ilmselt sellise toidu valimise peale tulnud, kuid olin eelnevalt paarist toidublogist lugenud, et tegemist on tõeliselt fantastilise maitsete kombinatsiooniga. Tuleb tunnistada, et oli tõesti. Tegemist on lihtsa roaga - lehtainapõhjal küpsetatud punane sibul ja kohupiim. Kõik see üle puistatud hunniku rukola salatiga. Kõrval väiksed tilgad Põltsamaa Kuldse kastet. Kõik see kokku oli lihtsalt nii hea, et selle peab ise järele proovima.

Kaasa valis pearoaks röstitud maheveisefilee, mille lisandiks oli kartuli-hernepüree, grillitud tomat ja mustsõstrakaste. Tegemist oli samuti maitsva roaga. Eriti meeldis meile kaunilt heleroheline kartuli-hernepüree. Siiski peab tunnistama, et talvel kohvik Moonis saime veidi paremat veisefileed, mis ei tähenda, et Leiva omal midagi viga oli. Lihtsalt tegemist on väga kapriisse roaga ja kui seda kasvõi veidigi üle küpsetada, ei ole tulemus enam päris see.

Punasibula tart
Maheveisefilee

Magustoiduks võtsime kahepeale karamellkisselli röstitud kaerahelveste ja mustsõstramoosiga. Meenutas lapsepõlve ja sobis õhtu lõpetuseks väga hästi. Järgmisel korral, kui sinna läheme, tahaks ära proovida ka sealse kreembrülee musta leivaga, mida samuti palju kiidetud on. See, et me sinna veel tagasi läheme, on enam kui kindel!

PS! Toidu kõrvale pakutakse kohapeal küpsetatud värsket leiba :)

Comments

Popular Posts