Pannkoogid mustikate ja tuhksuhkruga

Juba tükk aega olen mõelnud, et tahaks koduseid suuri pannkooke, aga küll on olnud kiire või pole lihtsalt viitsinud neid teha. Eile käisime sõpradega metsas kukeseeni otsimas. Kahjuks on ilm seente jaoks liiga kuiv olnud, kuid selle eest korjasime väikse kausitäie esimesi värskeid mustikaid. Lisaks heale maitsele on mustikad ka väga kasulikud, sisaldades rohkesti antioksüdante ning palju muid vajalikke aineid. Seetõttu on need ühed mu lemmikumad suvemarjad. Kahest asjast kokku sündiski mõte teha hommikusöögiks pannkooke, mis on üle puistatud värskete mustikatega. Kuna hetkel on mul puhkus, oli selleks ka aega :)


Pannkoogid
2 muna
1/2 l piima
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
veidike soola
4 dl jahu
õli praadimiseks
mõned peotäied värskeid mustikaid
tuhksuhkrut pealepuistamiseks

Sega munad suhkru, näpuotsatäie soola ja vanillisuhkruga. Lisa piim ja jao kaupa jahu. Enne uue jahuhulga lisamist, sega tainas ühtlaseks. Lase tainal mõnda aega (minimaalselt pool tundi) külmkapis seista, et jahu saaks paisuda. Nii tulevad paremad koogid :)

Kuumuta pannil õli ja prae selles pannkoogid ilusti pruuniks. Serveerimisel sõelu veidi jahtunud pannkookidele tuhksuhkur ja puista need üle vähese suhkruga segatud mustikatega. Joo kõrvale külma piima. Head isu!

Comments

Post a Comment

Popular Posts