Veisepasta metsaseentega

Kuigi ma üritan "suveks saledaks" joont hoida ja enamasti salateid-suppe süüa, siis tänasel vihmasel ja külmal päeval tuli vastupandamatu pastaisu peale. Meil oli veel sügisest sügavkülmas väike karp puravikke ja mõtlesin teha üht oma lemmikpastat - veiseliha, punase sibula ja metsaseentega. Sellist pastat pakutakse Tartu ühes parimas kohvikus Truffe, kus ma ikka ja jälle seda söömas käin. See on lihtsalt nii hea!!! Kahjuks pole ma viimasel paaril korral Tartus käies Truffesse jõudnud ja seega juba päris mitu kuud oma lemmikpastat saanud. Niisiis tuligi pastategu ise ette võtta.

Natuke pelgasin ma veiseliha valmistamist, kuna see kipub mul kuivaks või nätskeks jääma. Ühelt tuttavalt kokalt saadud juhiste järgi aga jäi liha sel korral väga mõnus ja mahlane. Nii et kellel on raskusi veiseliha valmistamisega, siis allpool toodud meetod peaks toimima. Antud kogustest jagub neljale kuni kuuele sööjale.


400 g penne pastat
350 g veise välisfileed
1 suur punane sibul
200 g külmutatud puravikke
2 küünt küüslauku
4 dl rõõska koort
1/4 sidruni mahl
Parmesani juustu
Soola ja pipart
Õli praadimiseks

Kõige esmalt aseta seened sulama. See võib võtta mitu tundi, nii et seened tuleks külmast välja võtta varakult.

Seejärel lõika veisefilee väiksemateks ribadeks ja viiluta sibul. Aja pann hästi kuumaks, lisa õli ning prae selles liha mõned minutid, kuni viimane pruunistub. Pigista peale sidrunimahl.

Lisa sibul ja purustatud küüslauk ning kuumuta veel mõned minutid, kuni sibul muutub klaasjaks. Järgmisena pane pannile seened, kohvikoor ja maitsesta soola, pipraga. Kuumuta veel mõned minutid. Kõige lõpus lisa üks peotäis riivitud parmesani juustu ning sega.

Keeda pastat soolaga maitsestatud vees, kuni see on al dente. Kurna ja sega kastmega kokku. Serveerimisel riputa peale parmesani. 



Comments

Popular Posts