Pardirind a´la Jamie Oliver ja köögiviljavok

Mehe sõber tõi meile külakostiks kaks pardirinda ning loomulikult tuli sellisest väärt toorainest mingi eriti hõrk roog valmistada. Retseptiotsingutel sattusin sirvima Jamie Oliveri kokaraamatut "30 minuti road" ja leidsin sealt pardisalati. Viimase asemel tegime meie küll köögiviljavoki, kuid pardirind valmis kuulsa telekoka õpetuste järgi. Positiivne on siinjuures toidu valmimise kiirus. Üldjuhul soovitatakse pardil märksa pikemalt marinaadis seista lasta.

Proovisime nii puhast pardirinna maitset ilma piparmündi ja tšilli marinaadita kui ka Jamie varianti. Liha oli mõlemat pidi väga maitsev ja mündi-tšilli kombinatsioon andis sellele huvitava nüansi. Meie üllatuseks ei olnudki pardi valmistamine väga keeruline ning liha jäi mõnusalt mahlane. Kogcustest peaks jätkuma neljale sööjale.


Part:
ca 600 g nahaga pardirinda
Viie pipra segu
Kuivatatud tüümiani
1 värske punane tšillikaun
Kimp piparmünti
1/2 sidruni mahl
Soovi korral veidi vedelat mett
Soola ja pipart
Oliiviõli

Vokk:
1 väike kaalikas
4 porgandit
2 rohelist paprikat
1 väiksem suvikõrvits
2 punast sibulat
4 küünt küüslauku
Jupp ingverit
Soola ja pipart


Tehke pardifileesid katvasse nahka mõned risti-rästi sisselõiked, maitsestage soola, viie pipra segu ja kuivatatud tüümianiga. Hõõruge ürdid korralikult sisse ning piserdage lihatükid oliiviõliga üle. Laske veidi aega seista, et liha jõuaks maitsestuda.

Samal ajal tükeldage voki jaoks köögiviljad paraja suurusega kangideks ning seejärel hakkige küüslauk ning ingver peeneks.

Asetage pardirinnad kuumale praepannile, nahaga pool all, ning küpsetage umbes 16–18 minutit, neid iga paari minuti tagant pöörates, kuni liha on küps. Katke pann sellest veidi väiksema kaanega, asetage sellele midagi raskuseks ning suruge lihatükid korralikult vastu pannipõhja, et need jääksid hästi krõbedad. Jätke kaas küpsemise ajaks liha peale.


Kuumutage teisel pannil õli ning pange esmalt sinna kaalikad, porgandid ja ingver. Mõne minuti pärast lisage suvikõrvits, paprika, sibul ja küüslauk. Vokkige veel mõned minutid, aga jälgige, et aedviljad jääksid veel krõmpsuks. Maitsestage soola ja pipraga.

Kui part on küps, seadke valmis suur puidust lõikelaud. Puhastage tšillikaun seemnetest ning hakkige mündisegu hulka hästi peeneks. Tõstke muist kõrvake, et seda hiljem kaunistamiseks kasutada ning lisage ülejäänule soola, pipart, oliiviõli, poole sidruni mahl ja soovi korral ka 1 sl vedelat mett. Hakkige ja segage see kõik lõikelaual läbi ning tõstke siis pardifileed köögitangidega segusse.

Lõigake fileed umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning segage hoolega õli-ürdiseguga läbi, et kõik maitsed hästi lihasse imbuksid. Piserdage üle külmpressitud oliiviõliga, puistake peale ülejäänud tšilli-mündisegu ja viige toit lauale. Serveerige koos köögiviljavokiga.






Comments

Popular Posts