Klassikaline kreeka salat

Jätkan endiselt salatite lainel ja ühel päeval toidupoes lettide vahel uidates tuli isu kreeka salati järele. Sõin seda viimati aastaid tagasi, kui Kreetal käisime ja seal oli see muidugi ülimaitsev. Juba ainuüksi selle tõtt, et koostisosad on seal eriti kvaliteetsed ja värsked. Hetkel on meie kauplustest-turgudelt näiteks väga keeruline leida magusaid küpseid tomateid. Seega tuli leppida sellega, mida meie poed praegu pakuvad ja kasutada kirsstomateid. Tulemus oli õnneks siiski maitsev. Suvel tuleks seda aga kindlasti värskete aiasaadustega korrata ja grill-liha kõrvale pakkuda.

Kreeka salatit valmistatakse erinevatel viisidel. On inimesi, kes lisavad sellele ka salatilehti, kuid klassikaline versioon neid ei sisalda. Minule meeldibki just selline ilma roheliseta variant. 

Täpseid koguseid ei hakanud ma sel korral kirja panema, kuna vastavalt sööjate arvule võib igaüks neid muuta.


Salat:
Tomateid
Värsket kurki
Paprikat
Oliive
Punast sibulat
Feta juustu

Kaste:
Extra virgin oliiviõli
Veiniäädikat või sidrunimahla
Soola ja pipart
Oreganot

Tükelda kurk, tomatid ja paprika ning viiluta sibul õhukeselt. Aseta salatikaussi, sega ning lisa oliivid.

Lõika või pudista feta juust samuti väiksemateks tükkideks. Minule isiklikult meeldib kreemjas feta, mida korralikeks kuubikuteks lõigata on keeruline. Lisa juust salatile.

Kastme jaoks lisa sortsule veiniäädikale või sidrunimahlale pidevalt segades oliiviõli. Maitsesta soola, pipra ja oreganoga. Nirista kaste salatile vahetult enne serveerimist.

Kreeka salatit võib süüa eraldi roana, aga ka lisandina liha, kana või soolaste pirukate kõrvale.









Comments

Popular Posts