Värske salat crudo singi ja puuviljadega

Kuigi termomeetrit vaadates tundub see uskumatu, siis on kevad ja suvi lähenemas. Kunagi peab ju soojemaks minema :) Seega on aeg minna üle kergematele toitudele. Üks värske ja maitsev salat on just selline roog. Saime sõprade kaudu soodsa hinnaga crudo sinki ja mõtlesimegi sellega salatit teha. Soolase crudoga sobivad hästi magusad puuviljad ning rukola kergelt pähkline maitse. Antud kogustest jagub neljale.


Salat:
1 pott tammelehe salatit
1 pott rukolat
1 apelsin
2 suuremat pirni
6 ploomi või 3 nektariini
12 viiilu crudo sinki
Külmutatud jõhvikaid või pohli
Kõrvitsaseemneid

Kaste:
Poole sidruni mahl
1,5 dl extra virgin oliiviõli
2 tl suhkrut
Soola ja pipart

Pese salatilehed voolava vee all. Kui soovid, et need krõmpsumad jääksid, pane salat seejärel ca 10-15 minutiks jääkülma veega täidetud kaussi, kuhu on lisatud väike sorts äädikat. Seejärel kurna ja lase salatilehtedel veidi kuivada. Seda nippi jagas Angelica Udeküll Terevisiooni saates.

Kastme valmistamiseks pigista sidrunist mahl. Klopi hulka oliiviõli, lisa suhkur, sool ja pipar. Aseta mõneks ajaks külma.

Pese ja koori apelsin ning pirnid. Lõika väiksemateks tükkideks. Pese ploomid ja lõika need pooleks. Eemalda kivid ja viiluta ploomide viljaliha.

Sega puuviljad salatilehtedega. Serveerimisel aseta salatipadjale crudo singi viilud ning riputa peale jõhvikad ning kõrvistaseemned. Nirista üle õli-sidrunikastmega.

Head nautimist!



Comments

Popular Posts