Krõbedad kaeraküpsised pohladega

Olen juba mõnda aega mõelnud, et peaks küpsiseid tegema. Kuna ma polnud kunagi varem elus küpsiseid teinud, siis tundusid kaeraküpsised heaks alguseks. Nende valmistamine on tõeliselt lihtne ja kiire ning need on väga maitsvad. Sügavkülmas on veel sügisel korjatud pohli, nii et otsustasin neile samuti kasutust leida. Pohlad andsid muidu magusatele küpsistele mõnusat hapukust. Järgmisel korral proovin muid lisandeid nagu šokolaad, pähklid, rosinad, ingver.

Retsepti leidsin nami-namist, kuid nagu enamasti ikka, kohendasin seda veidi enda järgi. Kardemoni jätsin ära ja kasutasin vanillisuhkurt. Lisaks kasutasin nisujahu asemel täistera kaerajahu. Kui juba kaeraküpsised, siis üleni :) Kuna ma alles katsetasin küpsiste tegemist, siis on minu kogused poole väiksemad kui originaalretseptil.


100 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
2 dl täistera kaerajahu
1,5 dl kaerahelbeid
1 tl vanillisuhkrut
Külmutatud pohli

Vahusta toasoe pehme või suhkruga. Klopi juurde muna. Sega kuivained (jahu, kaerahelbed, vanillisuhkur ja küpsetuspulber) omavahel ning sega kiiresti märgade ainetega.

Võta lusikaga tainast, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, suru veidi laiemaks, jättes küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi. Suru igale küpsisele mõned pohlad.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 12 minutit, kuni küpsised on kaunilt helepruunid. Lase täielikult jahtuda, säilita õhukindlas karbis.




Comments

Popular Posts