Naistepäev ja banoffee kook


Banoffee kook pärineb inglise köögist, kus see on üsna levinud. Kook koosneb karamellisest toffeest, banaanidest ja vahukoorest. Põhja valmistatakse traditsiooniliselt muretainast, kuid levinud on ka küpsistest variant. Tahtsin teha naistepäevaks midagi kiiret ja head. Siis meenuski mulle Jamie Oliveri saade "30 minuti road", kus ta just banoffee kooki valmistas. Juba toona mõtlesin, et peaks selle koogi ära proovima. Oliveri versiooni ma siiski ei teinud, vaid valmistasin veel lihtsama variandi.

Pean tunnistama, et kiiruse huvides ostsin seekord poest isegi valmis tordipõhja. Kui kunagi seda kooki kordama peaksin, prooviksin vist siiski küpsistest põhja varianti ja keedetud kondentspiima asemel Ragne Värki soovitatud karamelli-toorjuustukreemi. Kook tuli tõeliselt magus, nii et kes magusamaid kooke armastab, siis neile on see ideaalne. Banaan tasakaalustas karamelli magusust üsna hästi.

Selline ta siis sai:


1 valmis tordipõhi
2 purki keedetud kondentspiima (380 g)
3 banaani
2 dl vahukoort
0,5 sl suhkrut
Hakitud pähkleid
Tumedat šokolaadi


Määri tordipõhjale keedetud kondentspiim. Viiluta kaks banaani ja aseta need kondentspiima peale. Seejärel vahusta koor suhkruga ning määri koogile. Kaunista viimase banaani viilude, hakitud pähklite ja šokolaadiga.

Nii lihtne ja kiire ongi! Isegi väga algajad kokad peaksid sellega hakkama saama :)


Comments

Popular Posts