Võileivatort tuunikalaga

Blogis on mõnda aega vaikus valitsenud. Seda lihtsal põhjusel, et meie väike plika on väga aktiivseks muutunud ja vajab pidevat tähelepanu, mistõttu kokkamiseks ja blogi pidamiseks märksa vähem aega jääb. Täna sai ta 11-kuuseks ja tegin sel puhul jällegi torti. Vahelduse mõttes tegin seekord magusa asemel hoopis soolase tordi.

Retsept pärineb siit. Olen seda võileivatorti ka varem korduvalt teinud ja see on alati ülimaitsev olnud, selline mõnusalt mahlane. Kui on tulemas sünnipäev või mõni muu pidulikum sündmus, siis miks mitte üllatada külalisi võileivatordiga. Sel korral tegin aja kokkuhoiu mõttes lihtsustatud variandi ehk kasutasin ainult tuunikalakreemi, munakreemi jätsin tegemata. Antud kogustest peaks jaguma umbes kuuele sööjale. Suuremale seltskonnale tuleks kasutada topeltkoguseid või teha tort originaalretsepti järgi. Natuke aega võtab, aga tulemus on seda väärt.


Tort:
1 röstsai
2 karpi tuunikala vees
1 pakk sulajuustu
250 g paksemat hapukoort
2 sl majoneesi
Poole sidruni mahl
Tilli

Kaunistamiseks:
1 pakk sulajuustu
Meelepäraseid köögivilju (tomat, kurk, paprika)
Maitserohelist
1 keedetud muna
Soovi korral kergsoolalõhet või krevette


Valmista kalakreem. Selleks nõruta tuunikalast suurem vesi välja. Sega juurde sulajuust, hapukoor ja majonees. Kõige lõpus pigista sisse sidrunimahl ja lisa hakitud till.

Aseta tordialusele 2X2 röstsaia viilu, nii et tekiks ruut. Kata kolmandikuga kalakreemist. Tee samamoodi veel kaks kihti. Aseta vähemalt üheks ööks külmkappi tõmbama.

Järgmisel päeval kaunista tort. Selleks kata tort küljedelt ja pealt õhukese kihi sulajuustuga. Puista üle maitserohelise ning keedetud ja kahvliga puruks vajutatud munaga. Lisa ka köögiviljad ja soovi korral kala ning krevetid. Head isu!








Comments

Popular Posts