Tortillad hakklihaga

Meenutasime ühel päeval oma Mehhiko reisi ja tuli isu tortillade järgi. Oi, need olid seal kohapeal head! Eestis ei ole kahjuks võimalik neid autentselt kujul järgi teha, kuna siinsed toorained ei ole nii värsked ja maitserohked. Suvel, kui tomatid on küpsed ja sibulad magusamad, siis oleks tulemus kindlasti parem. Avokaadod küpseksid ka suure tõenäosusega akna peal kiiremini ära.

Põhimõtteliselt võib tortilla-wrapidesse keerata kõikvõimalikke erinevaid asju nagu liha, köögiviljad, juust, erinevad piprad jne. Otsustasin sel korral teha hakklihaga tortillasid. Tulid väga maitsvad ja mahlased, nii et julgen neid soovitada. Antud kogustest peaks tulema ca 8 tortillat.


1 pakk tortillawrape
400 g hakkliha
1 suur sibul
2 paprikat
2 küünt küüslauku
Santa Maria taco-maitseainet
Soola, pipart
Tšillihelbeid
Värsket või kuivatatud koriandrit
150 g riivjuustu
200 g hapukoort
1 purk taco-kastet
Soovi korral tabasco-kastet


Esmalt pruunista pannil sibul ja hakkliha. Pressi sisse küüslauk ning maitsesta soola, pipra, taco-maitseaine, koriandri ja tšilliga.  Kõige lõpus lisa paprika ja keera tuli maha.

Määri tortilladele hapukoort. See teeb wrapid mahlasemaks. Seejärel täida need hakkliha-paprikaseguga. Lisa mõned lusikatäied taco-kastet ning teravamaitselisemate tortillade saamiseks soovi korral tabasco-kastet. Riputa peale veidi riivjuustu ning keera wrapid kokku.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit. Serveeri värske salati, ja taco-kastme, hapukoore-tacoseguga või guacamole kastmega, mille retsepti ühes varasemas postituses üles tähendasin.






Comments

Popular Posts