Tuline tomatisupp mereandidega

Sellel aastavahetusel olime kõik kuidagi tüdinenud traditsioonilistest pühadetoitudest, a´la seapraad ja hapukapsas. Tahtsime midagi teistsugust ja kergemat. Sõbrad, kelle juures külas olime, pakkusid ühe roana vürtsikat tomatisuppi sinimerekarpide ja krevettidega. Supp oli tõeliselt mõnus - vürtsikas, hapukas, magus ja muidugi mereannid panid i-le täpi. Lihtsalt keele viis alla! Selgus, et seda suppi pole üldse keeruline valmistada ja seega otsustasime nüüd koduski supiteo ette võtta.

Antud kogustest saab ühe 3-liitrise potitäie suppi, millest jagub olenevalt isust kuni kuuele sööjale. Kui sööjaid on rohkem, tuleks kasutada suuremat potti ja koguseid selle võrra suurenada.


500 g karbiga sinimerekarpe
200 g krevette
1,6 kg purustatud tomateid
1-2 tšillikauna
7 küünt küüslauku
Magusat tšillikastet (sweet chili sauce)
Ohtralt värsket tilli ja peterselli
Soola
Õli (mina kasutasin kookosõli, mis ei kaota kuumutamisel oma häid omadusi)


Kui kasutad külmutatud karpe ja krevette, nagu meie tegime, pane need esmalt sulama.

Poolita tšillikaunad ning eemalda seemned. Haki tšilli ja küüslauk peeneks. Kuumuta potis õli ja pruunista selles mõned minutid tšillit ja küüslauku.

Lisa purustatud tomatid, ning paar peotäit hakitud peterselli ja tilli. Lase madalal kuumusel umbes pool tundi podiseda. Maitsesta soola, pipra ja magusa tšillikastmega. Lisa karbid ning krevetid. Kuumuta mõned minutid. Ja voila, valmis ta ongi!

Serveerimisel riputa peale veel värsket tilli ja peterselli. Paku supi kõrvale näiteks sooje küüslauguvõiga baguette. Head nautimist!


Comments

Popular Posts