Vürtsikas pasta krevettide ja ahjutomatitega

Viimasel ajal on mu blogis olnud palju magusate toitude ja kookide retsepte. Nüüd tuleb vahelduseks jälle midagi soolast. Leidsin Rocca al Mare keskuse ajakirja sügisnumbri vahelt huvitava pastaretsepti ja arvan, et see väärib jagamist. Huvitavaks teevad pasta just ahjutomatid. Neid võib edaspidi muudegi roogade kõrvale valmistada, kuna need olid tõeliselt head. Omalt poolt täiendasin pastat ühe enda aknal kasvanud tšillikauna ja rõõsa koorega. Tuli selline mõnus kergelt vürtsikas roog.


400 g väikseid tomateid
Soola, suhkrut, pipart ja oliiviõli
170 g krevette soolvees
250 g penne pastat
2 küüslauguküünt
3-4 sl pestot
2 dl rõõska koort
1 tšillikaun
50 g parmesani
Peotäis värskeid basiilikulehti

Lõika tomatid pooleks ja pane lõikepind üleval pool ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, puista natuke suhkrut, jahvata pipart ja soola ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit.

Keeda pasta soolvees al dente ja kalla vesi ära. Nõruta krevetid. 

Haki küüslauguküüned peeneks. Eemalda tšillikaunal seemned ja haki ka see peeneks. Kuumuta poti põhjas oliiviõli ja prae selles küüslauku ning tšillit madalal kuumusel paar minutit. Lisa nõrutatud pasta, pesto ja koor. Kuumuta veel mõned minutid.

Viimasena lisa krevetid, tomatid ja basiilikulehed ning sega läbi. Riivi peale parmesani ja jahvata musta pipart. Head isu!




Comments

Popular Posts