Pasta tuunikala ja oliividega

Selle pasta jaoks sain inspiratsiooni, kui vaatasin ETV-st Jamie Oliveri "30 minuti roogasid", kus ta tegi Lõuna-Itaaliast pärit pasta alla puttanescat.* Jamie pasta tundus väga ahvatlev ja mõtlesingi seda kodus järgi teha. Puttanescaks seda siiski nimetada ei saa, kuna minu pastast on puudu sellesse rooga traditsiooniliselt kuuluvad anšoovised ja kapparid. Tegelikult ei ole ka Jamie Oliveri puttanesca päris originaal, kuna ta kasutas lisandina tuunikala.

Superhea oli see pasta aga sellegipoolest. Nii hea, et seda siin tuleviku tarvis salvestada. Vahel kipub olema, et teen mingi eriti hea toidu ja hiljem seda korrata üritades ei mäleta enam, mida sinna täpselt panin. Selleks ongi blogi suurepärane koht. Kogustest peaks jaguma neljale sööjale.


250 g spagette
1 tuunikalakonserv õlis (eelistatavalt tükid, mitte purustatud)
2 küüslauguküünt
1 värske punane tšilli
100 g kividest puhastatud musti oliive
2 sl päiksekuivatatud tomateid
400 g tomatipastat
Punt värsket peterselli
0,5 tl kaneeli
Pool sidrunit
Parmesani
Soola, pipart
2 tl suhkrut

Keetke spagetid vastavalt pakendil olevale juhendile. Kaapige tuunikalatükid koos konservõliga pannile, lisage purustatud küüslauguküüned ja päiksekuivatatud tomatid. Hakkige tšilli ja petersellivarred peeneks ning pange pannile.

Hakitud petersellilehed tõstke natukeseks kõrvale. Kui küüslauk hakkab kuldseks tõmbuma, lisage oliivid, tomatipüree, sool, suhkur, teelusikatäis kaneeli ja veidike musta pipart.

Kui spagetid on valmis, tõstke need pannile kastmesse. Pigistage peale veidi sidrunimahla ja lisage suurem osa petersellilehti. Raputage panni hoolega ja segage kõik hästi segi.

Kui kaste on liiga paks, lisage tärkliserikast spagetikeeduvedelikku. Vastavalt Jamie Oliveri soovitusele lisage pastale ka natuke riivitud parmesani, kuigi retseptiraamatutes seda puttanescale ei lisata. 

Valage toit suurde serveerimiskaussi ja kaunistage ülejäänud petersellilehtedega.

*Omaette teema on see 30 minutiga kolme-nelja toidu valmistamine, mis mulle ikka uskumatu tundub. Võib-olla olen mina saamatu, aga mul läks pasta peale üksi umbes 30-40 minutit :)

Comments

Popular Posts