Kõrvitsapüreesupp suitsuvorsti ja kõrvitsaseemnetega

Oleme mehega juba ammu mõelnud kõrvitsasuppi teha ja kuna saime sõbra käest paarikilose tüki kõrvitsat, tegimegi idee teoks. Inspiratsiooni saime sellest retseptist, kuid mugandasime seda vastavalt enda maitsele. Enne keetmist röstisime aedvilju ning kuna mina peekonit ei söö, siis kasutasime lisandina hoopis kõrvitsaseemneid ja suitsuvorsti. Taimetoitlased võivad viimase ära jätta. Tulemus oli tõeliselt maitsev ja sügiseselt soojendav. Valmistamise au läheb seekord abikaasale ja ülestähendamine minule.


1 kg kõrvitsat
2 porgandit
2 kartulit
3 küüslauguküünt
1 puljongikuubik
0,5 l vett
50 g sulajuustu
1,5 dl rõõska koort
Soola, pipart
Tšillihelbeid
Jupp suitsuvorsti
Kõrvitsaseemneid
Serveerimiseks maitserohelist

Tükelda kõrvits, kartulid, porgandid ja küüslauk. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 200 kraadi juures ca 20 minutit. 

Lase potis vesi keema ja lisa puljongikuubik. Lisa röstitud kõrvits, kartul, porgand ja küüslauk ning keeda seni kuni need on pehmed.

Püreesta supp blenderis või saumikseriga ja tõsta tagasi tulele. Nüüd lisa sulajuust ja sega kuni juust on sulanud. Viimasena lisa vahukoor ja sega. Maitsesta soola, pipra ja tšilliga.
Rösti kuival pannil kõrvitsaseemned, kuni need kergelt pruunistuvad. Seejärel lõika suitsuvorst tükkideks ja prae krõbedaks.

Serveerimisel tõsta kõrvitsaseemned ja suitsuvorst supile. Riputa peale maitserohelist ja naudi!



Comments

Popular Posts