Väga maitsev kukeseenepasta

Väike kimp metsast
Käisime eile jällegi metsas. Mees korjas seeni ja mina läksin niisama kaasa, et tibuke saaks värskes õhus olla. Natuke õnnestus mul isegi marju korjata. Kuigi Tartu turul väideti mulle juba augusti alguses, et mustikaaeg saab lähiajal läbi, siis vähemalt Põhja-Eestis oli metsas neid veel päris korralikult. Niisiis korjasingi veidike mustikaid ja natuke pohli, aga nende aeg veel tuleb.

Marjasaak
Mehel õnnestus saada ka mõned kukeseened, millest otsustasime tavalise kartuli-kastme asemel seekord hoopis pastat teha. Kuna kodus oli külmkapis olemas sõbranna toodud suvikõrvits ja vanaema kasvuhoonest pärit magusad tomatid, siis tegime seda Aeti blogist pärit pastat. Retsepti leidsin juba mõned aastad tagasi ning see oli väga mõnusa värske maitsega. Omalt poolt täiendasime pastat poole tšillikaunaga, kuna need meil just akna peal valmis said. See lisas pastale just parajal määral kerget vürtsikust. Ära jätsime peterselli. Vahukoore asemel kasutasime lahjemat 10%-list koort. Kogustest jagub kahele. 

200 g linguine pastat
200 g värskeid kukeseeni
Oliiviõli
Väike tükk võid
2 küpset tomatit
Jupp zuccinit
2 suurt küüslauguküünt
Pool punast tšillikauna (ilma seemneteta)
Soola ja musta pipart
Parmesani
2 dl 10% rõõska koort

Pane pasta joaks vesi keema ning tükelda tomatid, küüslauk ja zuccini. Riivi ka parmesan. Pane pasta keema ja samal ajal kuumuta pannil või ning oliiviõli. Lisa kukeseened ja prae neid, kuni suurem osa vett on seentest eraldunud.

Seejärel lisa hakitud tomatid, suvikõrvitsad ja küüslauguküüned, maitsesta soola ja pipraga. Kalla keenud pasta samuti pannile. Alanda kuumust ning kalla pannile ka vahukoore ja riivitud parmesan. Sega hoolikalt läbi ja valmis ta ongi. Head isu!

Comments

Popular Posts