Mustika-kodujuustu tort

Meie armas tütreke sai üleeile juba 6-kuuseks. Selle tähtsa päeva puhul pidasime perega väikese peo. Loomulikult tegin ka torti. Kuna hetkel on mustikahooaeg ja need tervislikkusest pakatavad marjad on ühed mu suured lemmikud, otsustasin teha tordi just nendega.

Idee sain 2011. aasta Õhtulehest, kus kamabiskviidi ja kodujuustuvahuga mustikatordi retsept mul suu vett jooksma pani. Tort tuli efektne oma tumesiniste triipude ja valge kodujuustukihiga. Maitse oli mahe, mitte liiga magus. Märkusena ehk nii palju, et kama maitset oleks võinud veidi rohkem tunda olla. Seega, kes soovib, võib tärklise asemel 1-2 supilusikatäit kamajahu rohkem panna. Natuke muutsin originaalretsepti, kuna mulle tundus, et tort võib veidi kuivaks jääda, kui põhjasid üldse mitte immutada. Samuti kasutasin tumeda šokolaadi asemel valget.


Biskviit:
7 muna
7 sl suhkrut
3 sl kamajahu
4 sl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Kodujuustuvaht:
3 dl 35% vahukoort
3 dl kodujuustu
3 sl suhkrut
250 g mustikaid + 2 sl suhkrut

Glasuur:
50 g 35% rõõska koort
50 g valget šokolaadi
Kaunistamiseks mustikaid ja vaarikaid

Eralda munavalged ja munakollased. Vahusta munavalged suhkruga tihedaks vahuks. Seejärel vahusta munakollased heledaks vahuks ja sega ettevaatlikult valgete hulka. Ära liiga tugevalt sega, kuna muidu võib vaht ära vajuda. Seejärel puista hulka eelnevalt omavahel segatud kamajahu, tärklis ja küpsetuspulber. 

Vala tainas eelnevalt rasvaine ja riivsaiaga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit. Biskviit on valmis, kui sellesse torgatud tikk jääb kuivaks.

Jahuta põhi ja lõika pooleks. Püreeri 200 g mustikaid koos suhkruga ja immuta nendega põhjad.

Vahusta koor suhkruga ja sega juurde kodujuust. Pane pool kodujuustuvahust ühele mustikapüreega immutatud põhjale ja puista peale ülejäänud (50 g) mustikad. Tõsta teine põhi esimese peale ja kata jällegi mustikapüree ja ülejäänud kodujuustuvahuga.

Lase vahukoor keema tõusta, võta pliidilt ja lisa tükkideks murtud šokolaad. Sega, kuni moodustub ühtlane mass. Vala glasuur koogile ja kaunista mustikate ning vaarikatega. Pane kook järgmise päevani külma.


Comments

Popular Posts