Suvised pildid ja mustikasupp valge šokolaadiga

Käisime eelmisel nädalavahetusel mu vanaisa sünnipäeval. Vanavanemate aiamaalt ja kasvuhoonest saime nii mõndagi head - tomateid, kurke, värskeid porgandeid, sibulat, küüslauku, tilli, aedube, sõstraid. Otse peenralt sai nopitud ja suhu pandud ka kuumaasikaid, mis meenutavad maitselt ja välimuselt metsmaasikaid. Kunagi kasvasid seal aiamaal veel herned, lillkapsad ja maasikad-vaarikad ning vanaisa põldudel kapsad-kartulid, aga nüüd ei jõua nad enam nii palju kasvatada.


Kõhu marju täis söönud, avastasin, kui palju ilusaid värve minu ümber on. Seega klõpsisin mõned pildid, mida siingi jagan. Olgu need mälestuseks lõppevast suvest :)


Kõige lõppu lisan ühe külma mustikasupi, mis maitses väga hästi. Praegu on veel metsas mustikaid, nii et soovitan selle järgi proovida. Retsept pärineb 30. juuli 2011 Õhtulehest Alla Metsmaa sulest. Jätsin vaid ära peal oleva vahukoore. Kindlasti oleks supp koos sellega veelgi parem, aga ka ilma oli see piisavalt rammus.

0,5 liitrit keefiri
100 g mustikaid
150 g valget šokolaadi
1 (+1) dl rõõska koort
Serveerimiseks mustikaid

 
Püreeri mustikad koos keefiriga. Kuumuta 1 dl vahukoort keemiseni, võta nõu tulelt ja sulata selles šokolaad. Sega hoolikalt, et kõik tükid ära sulaks. Sega juurde mustikapüree ja pane vähemalt tunniks ajaks külma. Nii muutub supp tihedamaks ja maitse ühtlustub.

Soovi korral vahusta enne serveerimist ülejäänud koor ja tõsta supile. Viimase võid ka ära jätta. Kaunistuseks raputa peale mustikaid.





Comments

Popular Posts