OKO - ilus koht, kõikuv kvaliteet

Eile oli meie kolmas pulma-aastapäev ja otsustasime selle veeta ilusas Põhja-Eesti rannikukülas Kaberneemes. Oleme igal aastal käinud kuskil restoranis ja seekord langes valik OKO kasuks, mille kohta palju kiidusõnu olime kuulnud.

Koht on tõesti ilus ja hele ning triibuline sisekujundus sobib ideaalselt rannaküla atmosfääriga. Selliseid mereäärseid restorane ei ole Eestis vaatamata pikale rannajoonele just liiga palju. Üksi vaate pärast on koht külastamist väärt - seda eriti suvisel ajal. Ilmataat oli sellel korral armuline ja kinkis meile ilusa päikesepaistelise ning sooja päeva, mistõttu saime istuda väljas. Terrassil oli üsna palju kohti, kuid kella seitsme ajal õhtul oli see inimesi täis, nii et mõistlik oleks sinna minnes koht reserveerida.



Nüüd siis toidust, mille osas oli nii tõeliselt positiivseid kui ka vähem positiivseid emotsioone. Eelroaks võtsin salati "Surf ja turf", mis koosnes krõmpsuvast rooma salatist, kanafileest, tiigerkrevettidest, arbuusist, krõbedast saiast, caesari kastmest ja parmesani juustust. Lisaks kaunile serveeringule oli see nii hea, et viis keele alla. Eriti väärib äramainimist kana, mis oli mahlane ja väga hästi maitsestatud. Nii head kana pole ma juba ammu saanud.


Abikaasa praetud ja marineeritud räimed olid küll huvitavalt kilukarbis serveeritud, aga mingit väga erilist maitseelamust ei pakkunud. Ei saa öelda, et need oleksid halvad olnud, aga eelmisel nädalal Põhjakal söödud räimede maitse oli vist veel liiga värskelt meeles.


Pärast nii head salatit olid pearoa osas ootused suured, kuid kahjuks sain pettumuse osaliseks. Nimelt oli kahest taldrikul olnud suitsulestast üks küll hea ja värske, kuid teine ahjus nii palju kuuma saanud, et oli täiesti kuivanud. Saatsime kala tagasi ja palusime kokale näidata, kuid reaktsiooniks ei saanud isegi vabandust. Tegelikult on mõistetav, et kõigil juhtub, aga olukorra lahendamiseks võiks ju pakkuda väikest allahindlust, tasuta kohvi või mida iganes. Midagi sellist aga ei olnud. Teenindaja pakkus küll esmalt meile uut kala, kuid ei osanud seda esimese hooga tahtagi. Lisanditest olid tartar-kaste ja salat head, kuid kartul veidi kõvavõitu. Ühesõnaga natuke halb maik jäi sellest asjast.


Õnneks oli magustoiduks tellitud toorjuustukook jällegi väga maitsev, mistõttu oli viimane emotsioon OKO-st siiski positiivne. Serveering oli jällegi huvitav ja sugugi mitte traditsiooniline. Tavalise tordilõigu asemel oli taldrikul justkui läbilõige koogist, mida täiendas värsketest maasikatest kompott, vanillijäätis ja huvitava nüansina basiilik.


Üldkokkuvõttes võib öelda, et koht on ilus ja väärt külastamist. Enamik roogasid olid maitsvad ja loodetavasti keegi teine sealt enam kuivanud kala ei saa :) Tegelikult olengi OKO kohta kuulnud vastakaid arvamusi. On tuttavaid, kes kiidavad seda taevani ja on neid, kes sinna kunagi tagasi ei läheks. Eks igaüks peab ise otsustama.

Comments

Popular Posts