Maasika-küpsisetort

Pühapäeval sai meie pisike tibu 5-kuuseks ja kuna kodumaised maasikad on praeguseks turul juba mõistliku hinnaga, siis tegin selleks puhuks ilma põhjata maasika-küpsisetorti. Välja tuli väga hea - kõik külalised kiitsid ning võtsid veel teisegi tüki.

Inspiratsiooni sain sellest retseptist, kuid muutsin seda veidi. Tükeldamise asemel purustasin maasikad, et tort jääks ilusa roosa värvusega ja marjade maitse rohkem esile tuleks. Jätsin ära šokolaadi ja kasutasin selle võrra rohkem suhkrut. Samuti lisasin segule želatiini, et see paremini koos püsiks. Kolme paki küpsiste asemel kasutasin kahte, kuna mulle tundus, et kolm oleks olnud liiast.


Kohupiima-küpsisesegu:
500 g maasikaid
400 g kohupiima
4 dl vahukoort
2 pakki Kalevi klassikalisi küpsiseid
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 spl želatiini

Kaunistamiseks:
2 dl vahukoort
1 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Maasikaid
 
Purusta maasikad pudrunuia või lusikaga. Lisa juurde vahukoor, kohupiim, suhkur ja vanillisuhkur ning mikserda ühtlaseks seguks. Seejärel pudista küpsised näppude vahel väiksemateks tükkideks ning lisa kohupiimakreemile. Lase tund või paar külmkapis seista, et küpsised pehmemaks muutuks.

Paisuta želatiin väheses külmas vees ning seejärel sulata vesivannil. Vala želatiin ühtlase joana kohupiima-küpsisekreemile ja sega hoolikalt.

Suru saadud segu toidukilega vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Lase tordil üleöö külmas seista.

Enne kaunistamist kummuta tort ettevaatlikult serveerimisalusele. Kaunista vahustatud koore ja maasikatega. Head nautimist!










Comments

Popular Posts