Punase sõstra ja valge sokolaadi tort

Eile sai meie tipsik 1,5-aastaseks ja jälle oli hea põhjus torti teha. Kes siis niisama ikka kooki teeb ;) Retsept pärineb samast kohast, kust viimase kahe koogigi oma ehk siis Lia Virkuse ja Pille Endeni kokaraamatust "Võrratud koogid". Tort näeb tänu kahele eri värvides kihile efektne välja ning magus sokolaad ja hapukad sõstrad maitsevad koos eriti hõrgult. Küpsetama seda torti ei pea, mistõttu palaval suvepäeval valmistamiseks on see ideaalne.



Põhi:
175 g kaeraküpsiseid
75 g võid
2 sl vett

Sokolaaditäidis:
200 g valget sokolaadi
250 g kohupiima
2 dl vahukoort
3 lehte zelatiini
1 sl kuuma vett

Sõstratäidis:
300 g punaseid sõstraid
250 g kohupiima
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut
4 lehte zelatiini
Kaunistamiseks punaseid sõstraid


Põhja jaoks purusta küpsised ja sega need sulatatud või ning paari lusikatäie veega. Suru 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ning aseta täidiste valmistamise ajaks külma.

Sokolaaditäidise jaoks sulata sokolaad vesivannil ja jäta mõneks ajaks jahtuma. Pane zelatiinilehed umbes 10 minutiks külma vette likku. Seejärel vahusta koor ning vala hulka veidi jahtunud sokolaad. Mikserda läbi. Sega hulka ka kohupiim.

Pigista zelatiinilehed kuivaks ja lahusta 1 sl keemiseni kuumutatud vees. Nirista pidevalt segades täidise hulka. Vala täidis põhjale ja silu pind lusikaga ühtlaseks.


Sõstratäidise jaoks pane samuti zelatiinilehed külma vette ligunema. Seejärel pane sõstrad potti ja kuumuta, kuni marjade kest pehmeneb ja hakkab mahla eralduma. Suru sõstrad läbi sõela ning lase saadud püreel jahtuda.

Pigista zelatiinilehed kuivaks. Kuumuta paar supilusikatäit marjapüreed potis keemiseni ja lahusta selles zelatiin. Klopi marjapüree hulka kohupiim, suhkur ja lõpuks zelatiinilahus.

Vahusta koor ja sega täidise hulka. Vala täidis eelmisele kihile ja tõmba kahvliga veidi läbi, et täidised omavahel sulanduksid. Aseta vähemalt 5 tunniks kuni terveks ööks külma.

Enne söömist kaunista punaste sõstardega. Head nautimist!


Comments

Popular Posts