Mõnus mustikaplaadikook

Eelmises postituses mainisin juba imelist Lia Virkuse ja Pille Endeni kokaraamatud  "Võrratud koogid" ja kuna eelmisel nädalal oli meil klassikokkutulek, otsustasingi sealt järjekordse hõrgutise ära proovida. Originaalis oli tegemist vaarika-mustikakoogiga, aga kuna kodumaised vaarikad on otsa saanud, siis tegin mina koogi ainult mustikatega. Väga maitsev ja mahlane tuli. Valmistamine oli samuti lihtne ning seda saab ka näpuvahelt süüa - ideaalne suvistel pidudel külalistele pakkuda.

Antud kogusest peaks tulema 16 tükki kooki. Suurema koguse puhul tuleks vastavalt ka toorainet rohkem varuda.


Põhi:
100 g võid
1,5 dl tuhksuhkrut
2 dl jahu

Täidis:
4 muna
200 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 sl sidrunimahla
2 sl riivitud sidrunikoort
0,75 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
400 g mustikaid või muid suviseid marju


Põhja jaoks vahusta toasoe või tuhksuhkruga. Lisa jahu ning sega ühtlaseks tainaks. Pane pooleks tunniks külma.

Seejärel suru see küpsetuspaberiga vooderdatud 30X30 cm mõõduga plaadivormi põhjale ning küpseta 175 kraadi juures ca 20 minutit, kuni põhi muutub kuldpruuniks. Jälgi oma ahju eripära, et põhi kõrbema ei läheks.

Täidise jaoks klopi munad lahti. Lisa suhkur, hapukoor, sidrunimahl ja -koor ning küpsetuspulbriga segatud jahu.

Laota marjad eelküpsetatud põhjale ning aseta peale ka täidis. Küpseta veel umbes 30-35 minutit.



Comments

Popular Posts