Kitsejuusturisotto päiksekuivatatud tomatitega

Risotto on üks mu lemmiktoite, millega on keeruline alt minna. Risottot valmistan alati sama põhiretsepti järgi, mille Itaaliat külastades ära õppisin. Varieerida saab aga lisanditega, mida risottosse panna ja nii on võimalik luua kõikvõimalikke erinevaid versioone sellest maitsvast roast. Sellel korral otsustasin täidisena kasutada kitsejuustu ja päiksekuivatatud tomateid, tulemuse oli jällegi väga mõnus. Soovitan selle koosluse järgi proovida. Minu antud kogustest peaks jaguma neljale sööjale.


250 g risottoriisi (nt Arborio)
1 sibul
2 dl vahuveini (nt Prosecco)
7 dl puljongit
200 g kitsejuustu
3 sl tükeldatud päiksekuivatatud tomateid
Võid praadimiseks
Värskelt jahvatatud pipart
Soovi korral parmesani juustu

Kuumuta mittenakkuva pinnaga kastrulis või. Prae selles tükeldatud sibulat, kuni see muutub klaasjaks. Lisa risottoriis, sega ja prae veel 1-2 minutit. Seejärel kalla riisile vahuvein ja kuumuta, kuni vein aurustub.

Vala kolmandik kuuma puljongit riisile ja lase küpseda seni, kuni puljong on riisi imendunud. Korda sama nii teise kui kolmanda osaga puljongist. Sega vahepeal hoolikalt, et risotto põhja ei kõrbeks.

Kui risotto on muutunud kreemjaks, lisa sellele tükeldatud kitsejuust ja päiksekuivatatud tomatid. Jahvata veskist peale musta pipart. Soovi korral lisa ka riivitud parmesani juustu, mis kuulub traditsiooniliselt risotto koostisesse. Mina jätsin sellel korral parmesani ära, kuna kitsejuust on ise piisavalt juustune :)

Head isu!


Comments

Popular Posts